Нову Каховку окупували дуже швидко. Людям довелось тікати, а тепер їх майно розкрадають

Я народився в Херсонській області. Ми з Нової Каховки. Я працював на заводі. Жінка теж працювала. Коли почалася війна, ми опинилися в окупації. Нова Каховка була захоплена в перший же день, в обід уже висів російський прапор.

Батько жінки помер від інсульту. Було незрозуміло, куди звернутися, щоб його поховати. Наступу ще не було, але обстріли за містом велися. Ми не знали, що робити.

З харчами в окупацї було дуже погано. Були постійні черги, в магазинах нічого не було. Лютий, березень, квітень і травень були найтяжчими. Коли ми виїхали, у магазинах хоч щось з'явилося. Люди казали, що з Криму окупанти навезли.

Перед виїздом із Нової Каховки ми ще встигли батьків на кладовищі відвідати. Страшно було, коли виїжджали повз Давидів Брід. Були постійні обстріли. Добре, що ми виїхали, лишилися живі.

Я знайшов роботу, і ми винаймаємо житло. Зарплата невеличка, але хоч щось є. Допомогу отримуємо грошову. «Гуманітарку» одержую, як пенсіонер.

У Новій Каховці у нас хата на двох із сусідом. Сусіди залишилися, вони пенсіонери. Влучила бомба, є постраждалі.

Зараз, кажуть, циган багато розвелося в Новій Каховці. Зламують двері. Машинами з причепами вивозять майно. І таких випадків багато. Не знаю, звідки вони. Мабуть, із Криму. Люди бояться вийти чи щось сказати.