Історії, які ви нам довірили

меню
{( row.text )}
{( row.tag )}
header-logo

Історії, які ви нам довірили

До всіх історій
Юлія Володимирівна Яворська

"Бачила, як в небі пролітають ракети в сторону Маріуполя"

переглядів: 104

Я буда вдома, вранці мала прийняти дітей в садку, мені рано вранці зателефонувала директорка та повідомила про початок війни і попросила обдзвонити всіх батьків, щоб всі поки що утрималися від походу в садок. Сама пішла в садок і ми почали всі разом з колегами стягувати ліжка, матраци, воду у підвал та ввечері могли вже приймати все найближчих людей до укриття. Сама з донькою я ночувала в укритті, але вдома лишилась мама хвора, за неї дуже переживала та бігала на свій ризик додому.

Бачила, як в небі пролітають ракети в сторону Маріуполя, відчувала, як здригався садочок. Лишитись без їжі для сім’ї та ліків, без будь-якого звʼязку та світла на довгий період часу. Живемо разом, все впало на мої плечі і дитина і хвора мама. З позитивного було, коли прийняв нас в Запоріжжі шелтер та надав необхідну допомогу.

Працювала вихователем та і зараз підпрацьовую за місцем прибуття вихователем. Мене дуже зворушує захід сонця, вдома постійно фотографувала, а тут коли спостерігаю захід сонця, то починаю плакати і пригадувати Богатир Мелітопольського району, які там красоти, а тепер там стоять окупанти.

При цитуванні історії посилання на першоджерело - Музей "Голоси Мирних" Фонду Ріната Ахметова - є обов‘язковим у вигляді:

Музей "Голоси Мирних" Фонду Ріната Ахметова https://civilvoicesmuseum.org/

Rinat Akhmetov Foundation Civilian Voices Museum
2022 2023 Текст Історії мирних жінки переїзд психологічні травми обстріли безпека та життєзабезпечення здоров'я діти внутрішньо переміщені особи перший день війни Обстріли Маріуполя
Допоможіть нам. Поділіться цією історією
img
Долучайтеся до проєкту
Кожна історія має значення. Поділіться своєю
Розповісти історію
До всіх історій