Історії, які ви нам довірили

меню
{( row.text )}
{( row.tag )}
header-logo

Історії, які ви нам довірили

До всіх історій
Анна Рибакова

«На війні немає переможців, є тільки ті, хто залишився в живих»

переглядів: 2080

Рибакова Анна, Харківська гуманітарно-педагогічна академія

Есе "Поняття війни в моєму житті"

Війна… Війна для мене – це страждання, смерть, страх того, що за одну мить твоє життя може закінчитися. Люди не очікують на війну, вона завжди приходить несподівано.

На даний час війна охоплює велику частину нашого світу. Хоча поняття війни зараз не таке жорстоке, як в часи  Першої та Другої Світової війни, але все ж таки війна не стихає.

На щастя я бачу війну тільки в новинах, вона не впливає на моє життя. Але в моїй сім’ї знають, що таке війна. Вона лишила свій слід в житті моєї прабабусі. Зі сльозами на очах вона згадує ці тяжкі часи. Коли забирають чоловіка, і ти не знаєш чи зустрінетесь ви знову. Коли голод і холод оточують тебе кожного дня. І ти не знаєш, чи  залишишся  ти в живих сьогодні.

Частіше за все у спогадах бабусі спливає, що після тяжкої робочої зміни вони, почувши про успіх радянської армії, не дійшовши до дому повертались на роботу, щоб для захисту Батьківщини випустити в бій ще один танк.

Ці спогади – подвиг який вона здійснювала за для рідного краю. Та біль війни не пройшла її стороною. З великої родини з війни повернулась лише вона, всі її брати полягли жертвами війни. Також, від наслідків бойових ран загинув її чоловік, мій прадідусь.

Я не хочу щоб війна була в моєму житті, вона не несе в собі нічого доброго. Я мрію жити під мирним небом, бо на війні немає переможців, є тільки ті, хто залишився в живих.

При цитуванні історії посилання на першоджерело - Музей "Голоси Мирних" Фонду Ріната Ахметова - є обов‘язковим у вигляді:

Музей "Голоси Мирних" Фонду Ріната Ахметова https://civilvoicesmuseum.org/

Rinat Akhmetov Foundation Civilian Voices Museum
2014 2021 Текст Історії мирних діти безпека та життєзабезпечення діти Конкурс есе 2021
Допоможіть нам. Поділіться цією історією
img
Долучайтеся до проєкту
Кожна історія має значення. Поділіться своєю
Розповісти історію
До всіх історій