Історії, які ви нам довірили

меню
{( row.text )}
{( row.tag )}
header-logo

Історії, які ви нам довірили

До всіх історій
Дарина Гурінова

"Автівку, в якій дівчинка їхала зі своїми батьками, розстріляли російські військові"

переглядів: 72

Даринці було шість місяців. Вона загинула 5 березня 2022 року в Ірпені на Київщині. Автівку, в якій дівчинка їхала зі своїми батьками, розстріляли російські військові. Це трапилося на вулиці Університетській під час спроби родини евакуюватися з Ірпеня. Мама і тато дівчинки також загинули.

Автівку, в якій дівчинка їхала зі своїми батьками, розстріляли російські військові

Дарина Гурінова народилася у вересні 2021 року. Була очікуваною та бажаною дитиною.

«Коли Яна завагітніла, щастю не було меж. У неї були важкі пологи, у перші місяці дитина трішки хворіла. Але Яна з Максимом давали раду. Ім'я донечці вибирали вдвох. Яна запропонувала і Максиму дуже сподобалося. Ми так і не встигли її побачити, оскільки тоді якраз була пандемія. Яна дуже переживала за дитину. Ми чекали, що прийдемо до них вже у новому році. А потім почалася війна», – розповіла тітка дівчинки Оксана.

Даринка росла допитливою, лепетала перші звуки, тішила маму й тата.

«Перед повномасштабною війною ми обговорювали, куди їхати в разі вторгнення. Яна не хотіла до батьків у Славутич, думала, що в Ірпені буде безпечніше. 24 лютого, коли все почалося, ми спілкувалися. Яна розповідала про вибухи. Кілька днів вони провели з Даринкою і Максимом на підлозі у ванній. З початку березня снаряди почали прилітати поряд із будинком», – розповіла Оксана.

5 березня родина спробувала виїхати. Робили це двічі. Першого разу потрапили під обстріл і повернулися у підвал до водія, який їх вивозив. Під час другої спроби окупанти розстріляли водія. Машина з'їхала в кювет і вони почали розстрілювати її.

«Коли після звільнення Ірпеня родичів знайшли, вони були на задньому сидінні. Максим накрив собою Яну, а вона – Дарину», – розповіла Оксана.

У Даринки Гурінової залишилися бабусі, дідусі та інші рідні.

Історія з instagram каналу Victims of russia.

При цитуванні історії посилання на першоджерело - Музей "Голоси Мирних" Фонду Ріната Ахметова - є обов‘язковим у вигляді:

Музей "Голоси Мирних" Фонду Ріната Ахметова https://civilvoicesmuseum.org/

Rinat Akhmetov Foundation Civilian Voices Museum
Ірпінь 2022 Текст Історії мирних жінки чоловіки діти психологічні травми обстріли безпека та життєзабезпечення діти перший день війни Соцмережі окупація
Допоможіть нам. Поділіться цією історією
img
Долучайтеся до проєкту
Кожна історія має значення. Поділіться своєю
Розповісти історію
До всіх історій