Історії, які ви нам довірили

меню
{( row.text )}
{( row.tag )}
header-logo

Історії, які ви нам довірили

До всіх історій
Марія Іванівна

«90-річна мама мене не випускала ні на балкон, ні на вулицю»

переглядів: 460

У перший день війни у мене на руках була 90-річна мама. Ми бачили, як танки йшли по нашій вулиці, як стріляти почали. Мама ходила на ходунках. На балкон боялася виходити і мене не випускала. Коли я збиралася на ринок, вона криком кричала: «Не йди!»

Коли мама померла, мені треба було йти до церкви повз танки. Я пробігла там із завмиранням серця, адже так страшно поруч з ними проходити.

Часом у нас не було то води, то світла, але ми все пережили. Дуже погано було і важко. Велику роль для нас тоді зіграла гуманітарна допомога Ріната Ахметова. Я отримувала на себе і на маму.

Я мрію про той час, коли війна закінчиться і багато стане на свої місця, діти зможуть приїжджати до батьків. Хочеться хоч на старості років побачити своїх дітей і онуків.

При цитуванні історії посилання на першоджерело - Музей "Голоси Мирних" Фонду Ріната Ахметова - є обов‘язковим у вигляді:

Музей "Голоси Мирних" Фонду Ріната Ахметова https://civilvoicesmuseum.org/

Rinat Akhmetov Foundation Civilian Voices Museum
Новгородське (нині Нью-Йорк) 2014 2015 2021 Текст Історії мирних жінки пенсіонери обстріли втрата близьких безпека та життєзабезпечення вода літні люди (60+)
Допоможіть нам. Поділіться цією історією
img
Долучайтеся до проєкту
Кожна історія має значення. Поділіться своєю
Розповісти історію
До всіх історій