Історії, які ви нам довірили

меню
{( row.text )}
{( row.tag )}
header-logo

Історії, які ви нам довірили

До всіх історій
Максим Сапітько

"5 днів я не виходив з дому, бо боявся, що прилетить ракета"

переглядів: 266

Сапітько Максим , учень 9-Б класу КГ№74, м. Кривий Ріг

Вчителька історії Чирук Анна Олександрівна

Зранку мені зателефонував друг и сказав, що Путін почав війну з Україною, тоді я нічого не зрозумів і ліг спати далі. Коли я прокинувся я зателефонував другу і розпитав його про те що він казав зранку. Я зателефонував родині та друзям, сім'я не панікувала і нормально відреагувала, а друзі навпаки кому я не телефонував всі панікували. Після чого я зайшов в інтернет и почав дивитися всю інформацію про те що відбувається в моїй країні.

Днів 5 я не виходив з дому, тому що боявся, що прилетить ракета. Після 10 дня повномаштабної війни з моєю країною я вже не так сильно хвилювався, тому що наші бійці мужньо давали опір противнику.
Коли нас тиснули ми не боялися, ми навпаки ставали ще сильнішими і хоробрими.

Був один випадок, коли мені було дуже лячно, це була тиха спокійна ніч, вся родинна бездурботно спала, і як мені розповідала мама, вона прокинулася в ночі, щоб попити води і вона почула як щось бахнуло, мама розбудила тата та вони пішли у коридор, вже в коридорі вона мені зателефонувала і сказала, щоб ми с бабусею кудись сховалися, ми пішли у комору та сиділи там декілька годин поки не закінчилася тривога.

Моє життя і життя моєї сім'ї сильно змінилося, коли прийшла війна, ми вже не можемо так радіти, коли там десь далеко гинуть наші мужні та хоробрі воїни.

При цитуванні історії посилання на першоджерело - Музей "Голоси Мирних" Фонду Ріната Ахметова - є обов‘язковим у вигляді:

Музей "Голоси Мирних" Фонду Ріната Ахметова https://civilvoicesmuseum.org/

Rinat Akhmetov Foundation Civilian Voices Museum
Кривий Ріг 2022 Текст Історії мирних діти психологічні травми обстріли безпека та життєзабезпечення перший день війни 2022 Конкурс есе 2022
Допоможіть нам. Поділіться цією історією
img
Долучайтеся до проєкту
Кожна історія має значення. Поділіться своєю
Розповісти історію
До всіх історій