25-річний Дмитро Білий загинув 1 серпня 2023 року, коли російські військові вчергове обстріляли місто Херсон. Ворожі снаряди поцілили в міську клінічну лікарню. Дмитро отримав множинні осколкові поранення, несумісні з життям. Він був лікарем ЛОР-відділення. 1 серпня стало його першим та останнім робочим днем у цьому медичному закладі.

1 серпня стало його першим та останнім робочим днем

«Молода людина була сповнена надій і сподівань, складала плани на майбутнє у медичній практиці. Він був радий, що мав можливість залишитися працювати у престижній лікарні», – розповіли у Херсонській міській клінічній лікарні імені Євгена Карабелеша.

Дмитро Білий родом із Херсона. Закінчив місцевий ліцей. У 2015 році пішов навчатися до Запорізького державного медико-фармацевтичного університету. Через шість років вступив на інтернатуру за спеціальністю отоларингологія. Любив слухати рок. Друзі і колеги згадують його старанним, розумним і талановитим.

Коли почалася велика війна, Дмитро поїхав працювати в лікарню Запоріжжя. У деокупований Херсон повернувся в травні 2023.

«Для мого однокласника це була перша зміна, яка закінчилася об 11 ранку через влучання російської ракети в лікарню... Він був чудовою людиною, гарним другом та сином, яким пишалися», – розповіла колишня однокласниця загиблого Олена.

«Він був дуже добрим, веселим, душа компанії, завжди усміхався. Дмитро гарно навчався, мріяв стати кваліфікованим лікарем та дуже радів, що вийшов на роботу», – додали у виші, де Дмитро здобув медичну освіту.

У Дмитра Білого залишилася мама та інші рідні.

Історія з instagram каналу Victims of russia.