Історії, які ви нам довірили

меню
{( row.text )}
{( row.tag )}
header-logo

Історії, які ви нам довірили

До всіх історій
Світлана Пономаренко

"Я завжди хотіла мати в своїй спальні панорамні вікна"

переглядів: 252

Будинок Світлани потрапив під вогонь, сильний вибух розтрощив вікна, частину стіни. Ще вчора гарна й ціла квартира перетворилась на руїни.

Я завжди хотіла мати в своїй спальні панорамні вікна

Я завжди хотіла мати в своїй спальні панорамні вікна.

Знаєте, такі великі, світлі, без підвіконня, щоб з них відкривався неймовірний краєвид. Їх ще називають французькими (такий собі характерний елемент архітектури французького класицизму).

Так от, сьогодні мрія здійснилася.

Зараз з моїх вікон (які самостійно стали панорамними від сильного вибуху ворожого снаряду) просто вражаючий кругозір – зі спаленої спальні як на долоні спалене місто...

Я бачу спалене подвір'я, розтрощену дитячу пісочницю з чорним піском, згорілі дерева та розбиті лавки... Далі видніються такі ж погорільці – сусідні будинки, багатоповерхові гіганти, всередині яких жили тисячі українців.

В одну мить ми втратили все: житло, сім'ю, мрії, життя...

Ще кілька тижнів тому не вірилося, що війна прийде до нашого міста, ще кілька днів тому не вірилося, що війна прийде в наш дім, а сьогодні, я розгублена та збентежена, стою посеред своєї, ще вчора чепурної спальні з блакитними фіранками, і споглядаю на попіл війни.

Я завжди хотіла мати в своїй спальні панорамні вікна

Чи можливе таке в ХХІ столітті? Виявляється так, можливе. В країні, в центрі Європи просто на голови звичайних людей зграєю кровожерливих піраній посипалися смертоносні снаряди, вбиваючи та розтрощуючи все на своєму шляху: дахи будинків, вікна спален, тіла та серця людей.

Ворог нікого не жаліє, не вибирає, не помічає. Просто вбиває, перетворюючи на попіл війни спогади, тривоги, мрії, сни і саме життя...

При цитуванні історії посилання на першоджерело - Музей "Голоси Мирних" Фонду Ріната Ахметова - є обов‘язковим у вигляді:

Музей "Голоси Мирних" Фонду Ріната Ахметова https://civilvoicesmuseum.org/

Rinat Akhmetov Foundation Civilian Voices Museum
Миколаїв 2022 Текст Історії мирних жінки зруйновано або пошкоджено житло психологічні травми обстріли безпека та життєзабезпечення житло перший день війни 2022 Соцмережі
Допоможіть нам. Поділіться цією історією
img
Долучайтеся до проєкту
Кожна історія має значення. Поділіться своєю
Розповісти історію
До всіх історій