Історії, які ви нам довірили

меню
{( row.text )}
{( row.tag )}
header-logo

Історії, які ви нам довірили

До всіх історій
Владислав Вєтряк

"«Я хочу жити! Як залишитися живим?»"

переглядів: 314

Вєтряк Владислав, 16 років, Курахівський опорний ЗЗСО № 5

Війна. Слово, значення якого відомо кожному з дитинства. Слово, яке інстинктивно змушує холонути кров у жилах. Війна – це збройний конфлікт між двома і більше політичними утвореннями, який відбувається на тлі різних претензій або з метою нав’язування своє волі опонентові. Саме тому черстве і позбавлене емоцій формулювання терміна ви швидше за все бачили, гортаючи сторінки підручника з історії.

Але війна – це не просто збройний конфлікт, до якого залучені окремі люди, це нищівне явище, що страшніше за смерть, стосується і мирного населення.

Війна ніколи не приходить без своїх «дарів», таких як зруйновані сім’ї, голод, страждання, біль, невпевненість у завтрашньому дні, страх і смерть, що змінюються так швидко, наче кадри кінофільму, несучи страшну скорботу в душі.

Війна зриває з облич маски облуди, брехні, цинізму і лицемірства, оголюючи жорстоку і збайдужілу сутність. Коли ти сповзаєш по стіні, ховаючись у льосі, чуєш грім гармат і свист ворожих куль над головою, одна нав’язлива ідея робить інші думки: «Я хочу жити! Як залишитися живим?»

Людина, що своїми очима бачила жахи війни, ніколи вже не буде спати спокійно, не буде тим, ким була колись.

Можна зробити висновок, що у війні немає переможців, є лише ті, хто програли, заплативши найбільшу ціну – життя.

Мир для мене настане, коли перестануть плакати по загиблим військовим, коли батьки повернуться до дітей і жінок, коли не будуть переживати за життя, війна здаватиметься далеким страшним сном.

При цитуванні історії посилання на першоджерело - Музей "Голоси Мирних" Фонду Ріната Ахметова - є обов‘язковим у вигляді:

Музей "Голоси Мирних" Фонду Ріната Ахметова https://civilvoicesmuseum.org/

Rinat Akhmetov Foundation Civilian Voices Museum
Курахове 2014 2021 Текст Історії мирних діти 2014 психологічні травми безпека та життєзабезпечення діти 2021 Конкурс есе 2021
Допоможіть нам. Поділіться цією історією
img
Долучайтеся до проєкту
Кожна історія має значення. Поділіться своєю
Розповісти історію
До всіх історій