Історії, які ви нам довірили

меню
{( row.text )}
{( row.tag )}
header-logo

Історії, які ви нам довірили

До всіх історій
Олександр Черевко

"Він так і не побачив Львів"

переглядів: 448

Олександру вдалося вибратись з-під обстрілів із селища Рубіжного до Старобільська, але серце чоловіка не витримало такого стресу. Він помер від інфаркту в лікарні.

Він так і не побачив Львів

Олександр Черевко помер в суботу 9 квітня під час евакуації з Рубіжного, Луганська область.

Він встиг вибратись з-під обстрілів в Старобільськ і там помер в лікарні від інфаркту і, схоже, від проблем з легенями, спричиненими вибухом цистерни азоту.

«Мамулька взяла себе в руки та знайшла «ритуалку», все швидко вирішили. Поховали по-людськи, не на дитячому майданчику, як це роблять зараз в Рубіжному. На цвинтарі в Старобільську цілу вулицю назвали Рубіжанська – там всі наші лежать», — говорить його донька Катерина.

Вона розказала, що коли батьки збирались евакуюватися, у них був мінімум речей, але тато попросив маму взяти мої шкільні медалі, бо це ж гордість. Медалі за дзюдо і шкільну срібну. Я тепер тримаю ті медалі та розумію, що в них концентрація любові та турботи.

Олександр Черевко був росіянином, 30 років прожив в росії, але в останній місяць свого життя зненавидів свою батьківщину.

«Я так шкодую, що він так і не побачив Львів, куди прямував. Я мріяла показати йому це місто, а він все не хотів їхати раніше. Тільки у війну погодився. Я бачила купу рубіжан, які після місяця підвалів, місяця без води, світла, тепла, аптек, «гуманітарки» вперше бачили мирне місто. Як вони виходили в Дніпрі та плакали. В теплих куртках в +24, налякані, сумні. Мамулька досі не може зігрітися», – розповідає дочка Олександра.

Світла пам'ять!

Історія з instagram каналу Victims of russia.

При цитуванні історії посилання на першоджерело - Музей "Голоси Мирних" Фонду Ріната Ахметова - є обов‘язковим у вигляді:

Музей "Голоси Мирних" Фонду Ріната Ахметова https://civilvoicesmuseum.org/

Rinat Akhmetov Foundation Civilian Voices Museum
Рубіжне 2022 Текст Історії мирних чоловіки обстріли перший день війни 2022 Соцмережі
Допоможіть нам. Поділіться цією історією
img
Долучайтеся до проєкту
Кожна історія має значення. Поділіться своєю
Розповісти історію
До всіх історій