Історії, які ви нам довірили

меню
{( row.text )}
{( row.tag )}
header-logo

Історії, які ви нам довірили

До всіх історій
Ольга Миколаївна Мащенко

"Останньою краплею було, коли вбило людей, яких ми знали особисто"

переглядів: 393

"До останнього думалося, що все це пройде повз нас стороною", - розповідає Ольга Мащенко з Полог. Каже, що щойно їхній населений пункт окупували, то одразу зникла електрика, зв'язок та вода. Люди залишилися відрізані від усього світу та не знали, що відбувається в Україні. Коли окупанти почали ходити зі зброєю по будинках та квартирах місцевих жителів, то жінка зрозуміла, що навіть у своєму будинку вона не може почуватися безпечно. У Пологах перестали працювати всі магазини та дістати продукти стало дуже важко. Коли чоловік Ольги тричі ходив у пошуках продуктів і тричі повертався ні з чим, то родина вирішила виїхати до обласного центру. Дорогою їм довелося проїхати 8 ворожих блокпостів, але, слава Богу, вони дісталися Запоріжжя.

Останньою краплею було, коли вбило людей, яких ми знали особисто

При цитуванні історії посилання на першоджерело - Музей "Голоси Мирних" Фонду Ріната Ахметова - є обов‘язковим у вигляді:

Музей "Голоси Мирних" Фонду Ріната Ахметова https://civilvoicesmuseum.org/

Rinat Akhmetov Foundation Civilian Voices Museum
Пологи 2022 Аудіо Історії мирних жінки переїзд обстріли безпека та життєзабезпечення вода харчування дітей сім'ї з двома і більше дітьми діти внутрішньо переміщені особи їжа окупація
Допоможіть нам. Поділіться цією історією
img
Долучайтеся до проєкту
Кожна історія має значення. Поділіться своєю
Розповісти історію
До всіх історій