Історії, які ви нам довірили

меню
{( row.text )}
{( row.tag )}
header-logo

Історії, які ви нам довірили

До всіх історій
Наталія Білявська

"Настав один довгий день і одна неймовірно довга ніч"

переглядів: 214

Державна служба якості освіти України та управління Державної служби якості освіти у Київській області діляться історіями вчителів закладів освіти, які в непростих обставинах надихають дітей продовжувати навчання.

Наталія Білявська

Посада учитель початкових класів Згурівського навчально-виховного комплексу «Гімназія - загальноосвітня школа І ступеня» Згурівської селищної ради Броварського району Київської області.

"Війна... Це страшне слово кожен із нас, українців, промовив 24 лютого, а згодом відчув на собі його жахливе значення. В одну мить обірвалися усі плани, усе зупинилося. Лунали лише страшні вибухи. Життя розділилося навпіл…

Настав один довгий день і одна неймовірно довга ніч, що тривали 36 діб, поки Збройні Сили України не вигнали ворога з території північної України.

За цей час дехто з учнів разом із батьками перебрався до інших громад, де було безпечніше, хтось виїхав за кордон, а всі, хто залишився, разом ховалися у підвалах та бомбосховищах під постійне виття сирен.

Важко було всім, але дорослі здатні аналізувати ситуацію і приймати рішення. Найбільші хвилювання були за малечу.

Всіляко намагалася відволікати їх: ми малювали небо, сонце, весну, рідну Україну, свої мрії, почуття, бажання, дивилися українські мультфільми. Впоратися зі страхом та безвихіддю дуже допомагало навчання. У нагоді стали Інтернет-ресурси, з яких використовували цікавинки, логічні задачі, тексти для читання з творчими завданнями. 

Не могла дочекатися, коли повернуться до рідних домівок мої дітки, мої пташенята. До кожного з них намагалася знайти особливий підхід, бо у кожного з них сьогодні такі різні й водночас такі схожі життєві історії.

Щодня підтримувала діточок морально, психологічно, емоційно, і таку ж підтримку отримувала від них.

Щиро дякую батькам моїх вихованців за співпрацю, розуміння. Разом – ми сила!

Навчальний рік закінчився, вичитали навчальні програми, написали діагностувальні роботи. Продовжуємо жити з вірою у те, що війна скоро закінчиться. Маємо великі надії на Збройні Сили України. Молимо Бога за перемогу України!"

Наталія Білявська, учитель початкових класів Згурівського навчально-виховного комплексу «Гімназія - загальноосвітня школа І ступеня» Згурівської селищної ради Броварського району Київської області

Державна служба якості освіти України та управління Державної служби якості освіти у Київській області діляться історіями вчителів закладів освіти, які в непростих обставинах надихають дітей продовжувати навчання.

При цитуванні історії посилання на першоджерело - Музей "Голоси Мирних" Фонду Ріната Ахметова - є обов‘язковим у вигляді:

Музей "Голоси Мирних" Фонду Ріната Ахметова https://civilvoicesmuseum.org/

Rinat Akhmetov Foundation Civilian Voices Museum
Київська область 2022 Текст Історії мирних жінки психологічні травми обстріли безпека та життєзабезпечення освіта робота діти перший день війни 2022
Допоможіть нам. Поділіться цією історією
img
Долучайтеся до проєкту
Кожна історія має значення. Поділіться своєю
Розповісти історію
До всіх історій