Історії, які ви нам довірили

меню
{( row.text )}
{( row.tag )}
header-logo

Історії, які ви нам довірили

До всіх історій
Максим Володимирович Курилов

"Почали зникати люди, і я зрозумів, що не зможу захистити свою сім'ю"

переглядів: 360

До початку війни Максим Курилов працював на залізничному вокзалі станції Пологи, і коли 24 лютого він прийшов на роботу, то побачив там тисячі людей - це їхали люди з Маріуполя, який почали атакувати російські війська. А 26-го у його рідному місті відключили світло, воду та зв'язок. Каже, що у них не було можливості спілкуватися зі своїми близькими та дізнаватися про останні новини. А четвертого березня окупанти вже увійшли до міста. "Орки танками виривали двері магазинів і витягували звідти все", - розповідає Максим. Залізничну станцію, де він працював, замінували та відправили людей додому. Місто почали сильно обстрілювати. Діти чоловіка спали одягненими, щоб у разі обстрілу одразу можна було бігти до підвалу, а потім просто перейшли туди жити. Люди до останнього не хотіли покидати свої будинки, а коли окупанти почали ходити по квартирах, і почали пропадати молоді люди, то Максим зрозумів, що у разі чого, він не зможе захистити своїх близьких. Тому він вирішив евакуюватися у Запоріжжі.

Почали зникати люди, і я зрозумів, що не зможу захистити свою сім'ю

При цитуванні історії посилання на першоджерело - Музей "Голоси Мирних" Фонду Ріната Ахметова - є обов‘язковим у вигляді:

Музей "Голоси Мирних" Фонду Ріната Ахметова https://civilvoicesmuseum.org/

Rinat Akhmetov Foundation Civilian Voices Museum
Пологи 2022 Аудіо Історії мирних чоловіки переїзд обстріли безпека та життєзабезпечення вода житло робота внутрішньо переміщені особи окупація
Допоможіть нам. Поділіться цією історією
img
Долучайтеся до проєкту
Кожна історія має значення. Поділіться своєю
Розповісти історію
До всіх історій