Історії, які ви нам довірили

меню
{( row.text )}
{( row.tag )}
header-logo

Історії, які ви нам довірили

До всіх історій
Катерина Андріївна Корнієнко

"На жаль, ми не знаємо, куди їх вивозили й де ховали"

переглядів: 320

Корнієнко Катерина Андріївна (13.11.1936 — 15-17 березня 2022) загинула від інсульту у своїй квартирі.

На жаль, ми не знаємо, куди їх вивозили й де ховали

За словами племінниці Ірини, Азовстальський район дуже сильно почали обстрілювати 5 березня: вилітали вікна, горів 1-й під’їзд їхнього будинку та підвали.

У квартирі, в якій проживала загибла, за адресою вул. Азовстальська, 23, ударною хвилею вибило вікна. У Катерини Андріївни були проблеми з тиском, вона померла від інсульту, якому передували холод, голод і страх.

“В ті дні стояв мороз до -10. Знаю, що тіла виносили на головну дорогу до будинку за адресою Азовстальська, 25. Знаю, що в наступні дні тіл померлих там уже не було. На жаль, ми не знаємо, куди їх вивозили й де ховали. Це жахлива реальність, величезний біль, який залишиться з кожним з нас”, – розповіла племінниця загиблої.

До Маріуполя Катерина Андріївна приїхала у 60-х роках минулого століття та все своє трудове життя працювала вчителем української мови та літератури у школах №10, 15, 56 та ПТУ Орджонікідзенського району. Її відзначено серед найкращих освітян у книзі пам’яті, виданій на честь 25-річного ювілею району.

Історію передана до Музею порталом «Букви».

При цитуванні історії посилання на першоджерело - Музей "Голоси Мирних" Фонду Ріната Ахметова - є обов‘язковим у вигляді:

Музей "Голоси Мирних" Фонду Ріната Ахметова https://civilvoicesmuseum.org/

Rinat Akhmetov Foundation Civilian Voices Museum
Маріуполь 2022 Текст Історії мирних жінки пенсіонери обстріли безпека та життєзабезпечення літні люди (60+) перший день війни Обстріли Маріуполя 2022 Соцмережі
Допоможіть нам. Поділіться цією історією
img
Долучайтеся до проєкту
Кожна історія має значення. Поділіться своєю
Розповісти історію
До всіх історій