Історії, які ви нам довірили

меню
{( row.text )}
{( row.tag )}
header-logo

Історії, які ви нам довірили

До всіх історій
Валентина Гребеник

"Ми змінилися, стали більше цінувати життя"

переглядів: 200

Державна служба якості освіти України та управління Державної служби якості освіти у Київській області діляться історіями вчителів закладів освіти, які в непростих обставинах надихають дітей продовжувати навчання.

Валентина Гребеник 

Посада Директор Мотижинського закладу дошкільної освіти (ясла-садок) «Віночок» Макарівської селищної ради Київської області.

"Я жителька села Мотижин Бучанського району, яке місяць було окупованим російськими агресорами, мій заклад дошкільної освіти було частково пошкоджено.

Ще не всі зрозуміли і усвідомили, що відбувалося після 24 лютого, а в селі вже була велика кількість російської техніки та солдатів.

Більшість жителів не встигли виїхати в безпечніші місця. Серед них були мої родичі, колеги, сусіди і просто друзі. Ми опинилися в окупації… Намагалися підтримувати один одного, допомогти. На жаль, не обійшлося без втрат серед наших односельців. У перший же день були розстріляні чоловік та син виховательки нашого закладу Любові Леус. Трагічно загинула староста села разом зі своєю сім’єю.

Від обстрілів було зруйновано та спалено багато будинків та інфраструктуру села. Найбільше пошкоджено наш ліцей, Будинок культури та садок «Віночок». Ворожий снаряд упав на території закладу, вибуховою хвилею частково пошкоджено покрівлю, вікна та двері.

29 березня наше село було визволено.

Ми змінилися, стали більше цінувати життя, близьких, друзів, колег. Хтось став людянішим, а хтось, навпаки, закрився в собі, хтось досі не може прийти до тями… Але життя продовжується! Наш заклад почали відновлювати спільними зусиллями жителів громади та волонтерів. Переможемо! Все буде Україна!"

При цитуванні історії посилання на першоджерело - Музей "Голоси Мирних" Фонду Ріната Ахметова - є обов‘язковим у вигляді:

Музей "Голоси Мирних" Фонду Ріната Ахметова https://civilvoicesmuseum.org/

Rinat Akhmetov Foundation Civilian Voices Museum
Київська область 2022 Текст Історії мирних жінки психологічні травми обстріли безпека та життєзабезпечення освіта робота діти перший день війни 2022
Допоможіть нам. Поділіться цією історією
img
Долучайтеся до проєкту
Кожна історія має значення. Поділіться своєю
Розповісти історію
До всіх історій