Історії, які ви нам довірили

меню
{( row.text )}
{( row.tag )}
header-logo

Історії, які ви нам довірили

До всіх історій
Анна Віталіївна

"Люди. Друзі. Родичі. Всі ми змінились"

переглядів: 351

Анна розповідає про місто Ізюм, де прожила останні вісім років, де знайшла чоловіка, народила донечку. Вона чекає, що настане день, коли почує слова: «Можна повертатись додому».

Люди. Друзі. Родичі. Всі ми змінились

Сьогодні мене накрило. В Ізюмі я прожила останні вісім років. За ці роки я здобула багато друзів, знайомих. На жаль, половина з них відсіялась під час війни. Або не на жаль... За ці вісім років в мене було дуже яскраве, веселе життя. Я нарешті знайшла себе, знайшла свій напрямок, якому хотіла присвятити життя.

Саме головне – я знайшла сім'ю. Чоловіка, який став моїми крилами, донечку, яка стала сенсом життя.

Завели кішку. Декілька років заробляли та збирали гроші на свою квартиру, на ремонт, на меблі. Я вирощувала квіти на підвіконні. Я збирала в коробочку перші речі дитини на згадку. Я привезла всі свої альбоми дитинства. А скільки залишилось... Малюнки, брошки, вироби... Багато хто каже: «Головне – ви живі». Так, головне, але все те, що там залишилось, є складовою частиною мене.

Ізюм! Моє маленьке зелене місто. Скільки стежок було пройдено по ньому! А який яскравий захід сонця завжди був над містом, яке зоряне небо вночі...

Люди. Друзі. Родичі. Всі ми змінились. Полетіли маски з облич. В часи війни кожен став тою людиною, яку приховував всередині. Ми більш не будемо колишніми.

Настане день, коли ми почуємо ті слова, на які кожен день молимось вдень і вночі: «Можна повертатись додому». І ми повернемось. Але не всі. Когось вже забрали кулі окупантів, хтось назавжди залишиться за кордоном. А хтось приїде зовсім іншою людиною. Місто буде оживати, ми його будемо відбудовувати, але наші душі ще довго будуть розбиті, пусті та зі шрамами...

Історія з відкритих джерел.

При цитуванні історії посилання на першоджерело - Музей "Голоси Мирних" Фонду Ріната Ахметова - є обов‘язковим у вигляді:

Музей "Голоси Мирних" Фонду Ріната Ахметова https://civilvoicesmuseum.org/

Rinat Akhmetov Foundation Civilian Voices Museum
Ізюм 2022 Текст Історії мирних жінки переїзд зруйновано або пошкоджено житло психологічні травми обстріли безпека та життєзабезпечення житло перший день війни 2022 Соцмережі
Допоможіть нам. Поділіться цією історією
img
Долучайтеся до проєкту
Кожна історія має значення. Поділіться своєю
Розповісти історію
До всіх історій