Історії, які ви нам довірили

меню
{( row.text )}
{( row.tag )}
header-logo

Історії, які ви нам довірили

До всіх історій
Максим Васильович Романов

"Його тіло загорнули у плащ й залишили ось так просто біля під’їзду"

переглядів: 308

Романов Максим Васильович (21.10.1983 — 19.03.2022) загинув внаслідок уламкових поранень.

Його тіло загорнули у плащ й залишили ось так просто біля під’їзду

Сестра Максима розповіла, що чоловік прожив усе своє життя в будинку на вул. Ломізова, 3. Жив із мамою, піклувався про неї. Його любили й поважали сусіди та рідні.

“З початку війни він майже через день прибігав до нас із чоловіком на вул. Меотиди, 20. Приносив воду, яку здобував, ризикуючи власним життям й безпекою на зруйнованому хлібзаводі. Одного разу приніс чорного, як вугілля, хліба бородінського. Це незабутньо, тому що хліба не було зовсім”, – згадує сестра.

19 березня зранку чоловік приготував обід на вогнищі біля під’їзду, хоча це й було небезпечно. Після того мати просила Максима не виходити з будинку, але він завжди допомагав сусідам з дровами, вогнищем, тож і цього разу пішов.

“Біля під’їзду впав снаряд, розірвався й влучив ззаду в брата, а сусіда, що стояв перед ним, поранило у сідницю. Тож мій брат взяв весь удар на себе… Його тіло загорнули у плащ й залишили ось так просто біля під’їзду, біля вогнища, на якому були залишки недоготованої їжі”, – каже сестра.

Вона розповіла, що тільки 28 березня з чоловіком та другом змогли пробратися до Ломізова 3, щоб поховати брата.

“Тіло брата було розгорнуте. Він пролежав дев’ять днів, за цей час кілька влучень було у будинок, подвір’я… Ми його нашвидкуруч поховали просто там, навпроти його квартири. Тепер він – вічний вартовий”, – розповіла сестра загиблого Максима.

Це історії людей, які хотіли жити, працювати, кохати, створювати, винаходити і просто насолоджуватися кожним днем, але їх безжально вбила Росія.

Історію передано до Музею порталом «Букви»

При цитуванні історії посилання на першоджерело - Музей "Голоси Мирних" Фонду Ріната Ахметова - є обов‘язковим у вигляді:

Музей "Голоси Мирних" Фонду Ріната Ахметова https://civilvoicesmuseum.org/

Rinat Akhmetov Foundation Civilian Voices Museum
Маріуполь 2022 Текст Історії мирних чоловіки психологічні травми обстріли безпека та життєзабезпечення Обстріли Маріуполя 2022
Допоможіть нам. Поділіться цією історією
img
Долучайтеся до проєкту
Кожна історія має значення. Поділіться своєю
Розповісти історію
До всіх історій