Історії, які ви нам довірили

меню
{( row.text )}
{( row.tag )}
header-logo

Історії, які ви нам довірили

Зберегти національну пам’ять України: Музей «Голоси Мирних» Фонду Ріната Ахметова зібрав вже 70 тисяч історій про війну
09.05.2023

Війна, яка десятий рік триває в Україні, торкнулася кожного мешканця. Люди різного віку, різних професій, інтересів та життєвих цінностей — усім є, що розповісти про пережите у воєнні часи. 

Музей «Голоси Мирних» Фонду Ріната Ахметова збирає історії про війну з 2014 року. Його архів вже сягнув 70 тисяч історій — чесних, страшних, зворушливих розповідей з перших вуст. Це обличчя, голоси, долі людей. Тих, хто вижив, і про тих, кого вже немає. Про біду і надію.

Зберегти національну пам’ять України: Музей «Голоси Мирних» Фонду Ріната Ахметова зібрав вже 70 тисяч історій про війну

Кожна така історія є важливим свідченням про те, що насправді відбувається в нашій країні. Кожна допомагає сформувати та зберегти національну пам’ять України.

Музей є наймасштабнішим у світі архівом історій мирних мешканців України, які постраждали від війни. Його місія — зберегти пам’ять про події минулого й сьогодення заради кращого, мирного майбутнього, не дозволити голосам людей перетворитися на білий шум, а долям — на безлику статистику. А ще зробити так, щоби ці голоси почув весь світ.

Музей «Голоси Мирних» постійно збирає історії та розширює горизонти міжнародної співпраці з пресою, науковцями, навчальними закладами. Музей прагне навчити людей насправді пам’ятати, а не просто фіксувати дані. Крім того, зібрані історії стануть — і вже є — свідченнями проти ворога у міжнародних судах. 

Україна неодмінно переможе, мир і справедливість буде відновлено. А пам’ять залишиться, і десятки тисяч голосів мирних переповідатимуть історії про війну майбутнім поколінням.

Розкажіть свою історію про війну на порталі Музею «Голоси Мирних» Фонду Ріната Ахметова https://civilvoicesmuseum.org/ або на безкоштовній гарячій лінії (800) 509 001.

Допоможіть нам. Поділіться цією історією
img
Долучайтеся до проєкту
Кожна історія має значення. Поділіться своєю
Розповісти історію