Історії, які ви нам довірили

меню
{( row.text )}
{( row.tag )}
header-logo

Історії, які ви нам довірили

Український Vogue та Музей «Голоси Мирних» Фонду Ріната Ахметова представили спільний проєкт
18.04.2023

У музеї Künstlerhaus у Відні відбулася презентація першого з початку повномасштабної війни друкованого випуску українського Vogue. Захід було приурочено до відкриття виставки сучасних українських художників ART ON THE BATTLEFRONT, ініційованої виданням. 

Український Vogue та Музей «Голоси Мирних» Фонду Ріната Ахметова представили спільний проєкт

За підтримки Музею «Голоси Мирних» Фонду Ріната Ахметова у друкованому номері Vogue вийшла історія Алевтини Кахідзе — української художниці родом з Донецької області, яка втратила матір в окупації. У онлайн-форматі на Vogue UA ми поділимося історією Наталії Лелюх — лікарки-волонтерки, яка зараз перебуває на передовій, і Анастасії Магеррамової, керівниці пресофісу Національної дитячої спеціалізованої лікарні «Охматдит». 

Музей «Голоси Мирних» поділяє із українським Vogue важливу мету — збір історій мирних мешканців нашої країни, які переживають війну та її наслідки. Архів Музею вже налічує понад 65 тисяч таких історій. Об'єднавши зусилля з Vogue заради збереження історичної пам’яті України, Музей долучився до проєкту Heroes. Проєкту Vogue, в якому зібрані цінні свідчення з перших вуст — задля кращого, мирного майбутнього

«Запам’ятати війну, донести правду до світу, зробити висновки і не дати їй повторитися — місія Музею „Голоси Мирних“. Чесні, страшні, зворушливі історії про тих, хто вижив і тих, кого вже немає, допомагають формувати та зберігати нашу історичну пам’ять, передавати її новим поколінням. Важливо те, що ми поділяємо цю місію із однодумцями у Vogue. Разом ми зможемо більше», — підкреслила Наталія Ємченко, член Наглядової ради Фонду Ріната Ахметова. 

Слова на обкладинці випуску — «Шлях незламних» — стосуються тих, хто потрапив на сторінки журналу, а також мільйонів героїв, чиї імена ще належить дізнатися.

«Цієї весни український Vogue вперше виходить друком від початку повномасштабного вторгнення. Ми присвятили наш особливий випуск всім українцям та українкам і нашому спільному шляху до перемоги. Серед героїв видання — військові та політики, волонтери й митці, правозахисники й артисти, працівники ДСНС та Укрзалізниці, які своєю щоденною роботою наближають країну до перемоги. Деякі історії наших героїв набули продовження у спецпроекті, реалізованому в колаборації з Музеєм „Голоси Мирних“ Фонду Ріната Ахметова, де зібрані історії людей, що постраждали від війни. Об’єднавшись, ми прагнемо розповісти ці історії всьому світові й надати голос українським героям», — зазначила Дарія Слободяник, редакторка відділу Культури Vogue UA.

Допоможіть нам. Поділіться цією історією
img
Долучайтеся до проєкту
Кожна історія має значення. Поділіться своєю
Розповісти історію