Історії, які ви нам довірили

меню
{( row.text )}
{( row.tag )}
header-logo

Історії, які ви нам довірили

«Те, що робить Фонд, дуже важливо»: Наталія Могилевська долучилася до тренінгу для опікунів у літньому таборі Фонду Ріната Ахметова
08.09.2022

Повномасштабна війна залишила без батьків вже понад 3 тисячі дітей. Найчастіше їх приймають у свої сім’ї родичі або друзі батьків. Проте це психологічно непростий крок. Фонд Ріната Ахметова допомагає опікунам впоратися з новою відповідальністю — дітьми, про яких вони тепер піклуються.

Під час другої цьогорічної зміни літнього табору проєкту «Рінат Ахметов — Дітям. Мирне літо дітям України» психологи Фонду допомагали подолати стрес та травму війни не лише юним гостям, а й їхнім дорослим опікунам. 

У одному з тренінгів для опікунів взяла участь народна артистка України Наталія Могилевська. Співачка й сама опікується дитячим будинком.

«Цей табір — неймовірний. І відпочинок, і настрій, і підтримка, і ще й навчання того, як розумітися, спілкуватися з дітьми. Те, що робить Фонд Ріната Ахметова, дуже важливо. І я щаслива долучитися, тому що діти — моя тема», — зізнається Наталія. 

Фонд Ріната Ахметова всі 17 років своєї роботи допомагає дітям, докладаючи зусиль до того, щоби кожна дитина виховувалася в сім’ї: сприяє національному усиновленню, надає підтримку родинам опікунів, прийомним сім’ям та дитячим будинкам сімейного типу. Понад 10 тисяч дітей було всиновлено українцями завдяки проєкту «Рінат Ахметов дітям. Сирітству — ні».

Під час війни необхідність підтримувати посиротілих дітей та людей, які прийняли їх до своїх родин, стала ще актуальнішою. Завдяки допомозі психологів Фонду як дітям, так і опікунам стає легше: люди знову бачать своє майбутнє та готові рухатися далі.

Допоможіть нам. Поділіться цією історією
img
Долучайтеся до проєкту
Кожна історія має значення. Поділіться своєю
Розповісти історію