Історії, які ви нам довірили

меню
{( row.text )}
{( row.tag )}
header-logo

Історії, які ви нам довірили

Проєкт Фонду Ріната Ахметова «Подолати. Допомагає психолог»: як військовий конфлікт вплине на психологічне здоров’я дітей у майбутньому
07.10.2021

Проєкт Фонду Ріната Ахметова «Подолати. Допомагає психолог»: як військовий конфлікт вплине на психологічне здоров’я дітей у майбутньому

 

Фонд Ріната Ахметова продовжує цикл прямих ефірів із надання психологічної допомоги жителям Донбасу. Онлайн-трансляції та вебінари проходять у рамках проєкту «Голоси Мирних. Музей Фонду Ріната Ахметова» на діджитал-майданчиках Фонду. Глядачі можуть поставити експертам запитання, які найбільше їх хвилюють.

Експертом чергового прямого ефіру онлайн-проєкту «Подолати. Допомагає психолог» стала лікарка-психотерапевт, клінічна психологиня, фахівчиня з кризової психології та подолання травматичного досвіду, координаторка психологічної служби Фонду Ріната Ахметова Альона Лук'янчук. Вона з 2014 року допомагає жителям Донбасу справлятися з негативними наслідками пережитого ними.

З початку військового конфлікту неодноразово піднімалася проблема психологічної травми у людей, які постраждали від військових дій. Особливо це стосувалося дітей.

– Через тривалу відсутність комфортних умов для проживання у дітей знижується загальний рівень пізнавальних функцій, виною всьому – постійний стрес. На жаль, ми змушені констатувати, що збройний конфлікт на сході країни у майбутньому негативно вплине на ціле покоління дітей. Наше головне завдання полягає в тому, щоб у вигляді гри допомогти дітям повернутися до справжнього дитячого життя. Це надважливий етап становлення будь-якої людини. Дослідження говорять, якщо дитина його пропускає, то це призводить до серйозних психологічних проблем у дорослому житті, – пояснює психологиня і психотерапевтка Альона Лук'янчук.

Фонд Ріната Ахметова надає психологічну допомогу Мирним Донбасу з 2014 року. З того часу допомогу в подоланні негативних психоемоційних станів отримали понад 60 тис. жителів сходу країни різного віку. Для підвищення якості роботи з такими людьми Фонд провів навчання за курсом «Травма війни» для 250 психологів.

– Люди, які зіткнулися з цими проблемами, не завжди здатні пов'язати їх із подіями, викликаними збройним конфліктом. Щоб уникнути подібного, людина повинна знати, що робити і кому зателефонувати в разі потреби. Пам'ятайте, що ви завжди можете звернутися за допомогою до психологів Фонду за телефоном гарячої лінії: 0800509001, – наголошує експертка.

Онлайн-трансляції з психологами охоплюють широке коло проблем, з якими стикається людина сьогодні, ‒ це проблеми, пов'язані з травмою війни, пандемією COVID-19, постійними стресами, тривожністю та іншими труднощами.

Унікальний проєкт «Голоси Мирних. Музей Фонду Ріната Ахметова» – це безпечний, довірчий простір, де жителі Донбасу можуть розповісти про пережите ними заради майбутнього, заради миру. Ознайомитися з історіями людей із Донецької та Луганської областей, а також залишити свою можна тут


 


 

Допоможіть нам. Поділіться цією історією
img
Долучайтеся до проєкту
Кожна історія має значення. Поділіться своєю
Розповісти історію