Історії, які ви нам довірили

меню
{( row.text )}
{( row.tag )}
header-logo

Історії, які ви нам довірили

Понад 110 тисяч історій українців про війну з перших вуст зібрав Музей «Голоси Мирних» Фонду Ріната Ахметова
10.07.2024

Бойові дії, обстріли, окупація, евакуація, підтримка переселенців… Трагедія, яку переживає наша країна вже одинадцятий рік, зробила майже всіх її мешканців свідками подій війни. У кожної людини є про це своя історія. Понад 110 тисяч живих історій з перших вуст зібрав Музей «Голоси Мирних» Фонду Ріната Ахметова. Це найбільша у світі добірка розповідей мирних українців про війну. Ви знайдете її на порталі

Музей збирає, зберігає та розповсюджує унікальний архів, який сприяє збереженню національної пам’яті України, поширює голоси українців по всьому світу та є основою для встановлення справедливості — як під час війни, так і повоєнної. Свідчення з перших вуст, зібрані у Музеї «Голоси Мирних», вже були використані на народному суді у Гаазі та стануть доказами у майбутніх процесах, а історії героїв Музею регулярно стають підґрунтям для знімання документальних фільмів про війну.

У рамках виставки ГОЛОСИ, яка відкрила офлайн мультимедійний простір Музею, проводяться публічні інтерв’ю з українськими професіоналами у сфері збереження національної пам’яті. Виставка тривала три місяці у Музеї історії міста Києва: і за цей час її відвідало понад 5 тисяч людей. Перший сезон експозиції завершено — далі буде.

Музей «Голоси Мирних» також реалізує проєкт «Подолати», у рамках якого кваліфіковані психологи Фонду Ріната Ахметова надають допомогу українцям у подоланні травми війни, пропонуючи інформативні поради, практичні вправи та техніки самодопомоги у непрості часи.

Партнерами Музею «Голоси Мирних» є Oral History Association (США), USC Shoah Foundation, Меморіал та музей Аушвіц-Біркенау, Київський національний університет імені Тараса Шевченка, Університет Марії Кюрі-Склодовської в Любліні, Музей історії міста Києва.

Слідкуйте за оновленнями подій Музею «Голоси Мирних», новими інтерв’ю, виходом тематичних музейних колекцій та іншою важливою інформацією тут. Розкажіть свою історію на порталі Музею або на безкоштовній гарячій лінії 0 (800) 509 001.

 

Допоможіть нам. Поділіться цією історією
img
Долучайтеся до проєкту
Кожна історія має значення. Поділіться своєю
Розповісти історію