Історії, які ви нам довірили

меню
{( row.text )}
{( row.tag )}
header-logo

Історії, які ви нам довірили

Найбільша приватна підтримка: за 2 роки повномасштабної війни Рінат Ахметов спрямував 7,6 млрд грн на допомогу Україні та українцям
15.02.2024

Бізнеси SCM, Фонд Ріната Ахметова та футбольний клуб «Шахтар» спрямували на допомогу країні, військовим та мирним людям вже понад 7,6 млрд грн (понад $223 млн) за 24 місяці повномасштабного вторгнення.

Головні напрямки допомоги – підтримка ЗСУ, гуманітарна підтримка цивільного населення, громад та захисників Маріуполя.

Допомога захисникам України реалізується у рамках мілітарного проекту «Сталевий фронт Ріната Ахметова». Для SCM це питання особливо важливе, адже понад 12 тисяч співробітників бізнесів компанії стали до лав Збройних сил України. Всього 846 наших колег (військових та мирних) загинули, 97 осіб зникли безвісті, а 69 – потрапили в полон. 

Через «Сталевий фронт» силові підрозділи з усієї країни систематично отримують амуніцію, автомобілі, карети швидкої допомоги для військових медиків, підземні укриття та протимінні трали нашого власного виробництва та розробки, дрони, тепловізори, приціли, рації, камери, одяг та взуття, бронежилети із нашої сталі, аптечки та турнікети, пальне та інші необхідні речі. 

Додатково 1 млрд грн ($25 млн.) Рінат Ахметов виділив на проект підтримки захисників Маріуполя «Серце Азовсталі». Захисникам та їхнім родинам надається допомога за сімома програмами. Зокрема у листопаді минулого року стартувала програма «Вдома», завдяки якій захисники та захисниці міста з І та ІІ групи інвалідності отримають власне житло. У 2024 році заплановано придбати 45 квартир.

Системна гуманітарна допомога від бізнесів та проектів Ріната Ахметова надається мирним українцям у прифронтових зонах та деокупованих регіонах. Люди отримують продукти, побутові речі, ліки, засоби гігієни тощо. Також у містах присутності компанії SCM дбають про шелтери та притулки, лікарні, джерела світла та води тощо. Надається підтримка місцевим адміністраціям, комунальним службам.

Фонд Ріната Ахметова з початку війни передав для українців 700 тисяч одиниць медикаментів, понад 13 млн продуктових наборів з 2014 року. Відкрив нові проекти щодо допомоги у реабілітації дітей та дорослих, що постраждали від обстрілів. Надає обігрівачі, допомогу у облаштуванні гуртожитків для маріупольців у м. Дніпро.

Системну допомогу спортсменам, переселенцям, бійцям сил оборони України та мешканцям регіонів, що постраждали від війни, надає і футбольний клуб «Шахтар». Клуб організував і покрив усі витрати на лікування в США захисника «Азовсталі», морпіха Михайла Діанова. Взяв на себе організацію лікування та реабілітації тяжко пораненого під Авдіївкою бійця Віталія Шумея у Барселоні, бійця та фаната «Шахтаря» Євгена Ларченка в Ізраїлі, допомагає з реабілітацією брату свого гравця – бійцю ЗСУ Богдану Кушу.  Крім того, 22 млн грн доходу від товариського матчу з «Тоттенхемом» клуб спрямує на проєкти підтримки та допомоги українцям, що постраждали внаслідок війни.

«Війна, яка для України та для нас розпочалася у 2014 році, в останні два роки стала повномасштабною та особливо жорстокою. І вона продовжується. Це означає, що кожен із нас має робити ще більше для нашої перемоги. В наступному році я та всі бізнеси SCM збільшимо свої зусилля з допомоги нашим Силам оборони та мирним українцям. Ми й далі допомагатимемо українській Армії — будувати підземні укриття та виробляти протимінні трали, забезпечувати військових обладнанням та засобами, що допомагають рятувати життя. І найголовніше — ми й далі допомагатимемо людям. Мирним українцям, які постраждали від російської агресії. Захисникам Маріуполя — вони й надалі отримуватимуть всю необхідну підтримку. Ветеранам, завдяки яким ми можемо жити на своїй землі, у суверенній, незалежній Україні. Наша допомога не припиниться, доки небо над Україною знову не стане мирним. Я вірю, що разом ми переможемо ворога і збудуємо нову, сильну, процвітаючу Україну».

Рінат Ахметов

 

ДОВІДКА

SCM – найбільша інвестиційна група України, яка працює по всьому світу. Зараз підприємства та холдинги SCM працюють в Україні, на Кіпрі, у Нідерландах, Італії, Болгарії, Швейцарії, Великобританії та США. Єдиним власником та інвестором SCM є Рінат Ахметов, відомий український бізнесмен і меценат.

«Сталевий фронт Ріната Ахметова» — це ініціатива, яка об’єднала усю мілітарну допомогу бізнесів SCM Ріната Ахметова захисникам України. Головна її мета — зберегти життя військових та допомогти їм системно протистояти ворогові, наближаючи перемогу України  

Зі щоденними оновленнями допомоги бізнесів можна ознайомитися на сайтах SCM, Фонду Ріната Ахметова та ФК «Шахтар», а також на офіційних сторінках у соцмережах.

Допоможіть нам. Поділіться цією історією
img
Долучайтеся до проєкту
Кожна історія має значення. Поділіться своєю
Розповісти історію