Історії, які ви нам довірили

меню
{( row.text )}
{( row.tag )}
header-logo

Історії, які ви нам довірили

Музей «Голоси Мирних» Фонду Ріната Ахметова зібрав понад 60 тисяч історій про життя під час війни
07.02.2023

Музей «Голоси Мирних» Фонду Ріната Ахметова зібрав понад 60 тисяч історій про життя під час війни

Кожен житель України має свою історію про війну — немає того, кого б не торкнулася трагедія, яку переживає країна. Живі, відверті, емоційні історії про життя під час війни щодня поповнюють архів Музею «Голоси Мирних» Фонду Ріната Ахметова, який збирає їх з 2014 року. Наразі архів Музею вже налічує понад 60 тисяч історій з перших вуст. 

«Я б хотів, щоб усі ці історії не стерлися з пам’яті, щоб наші спогади залишилися назавжди. Щоб кожна людська історія з Музею „Голоси Мирних“ стала закликом до припинення цієї жахливої війни та недопущення подібних трагедій у майбутньому», — наголошує Засновник Фонду Рінат Ахметов.

Музей «Голоси Мирних» Фонду Ріната Ахметова — це наймасштабніший у світі архів історій мирних жителів України, які постраждали від війни. Музей збирає свідчення тих, хто вижив: щоби світ пам'ятав і ніколи не пробачив воєнних злочинів росії на нашій землі. За кожною історією є голоси та обличчя людей, які пережили біду та стали свідками трагедії інших. Усі історії сповнені болем, але у кожній є надія та віра у Перемогу України. 

Розвиток Музею постійно триває: окрім історій Мирних, до його архіву входять ексклюзивні інтерв’ю відомих істориків, мислителів, митців, експертів у сфері збереження національної пам’яті. Запущено серію подкастів з інтерв’ю таких фахівців, які поділилися з Музеєм «Голоси Мирних» Фонду Ріната Ахметова своїми поглядами на події в Україні, теперішнє та майбутнє. 

У архіві Музею немає незначущих історій: важлива кожна. Розкажіть свою історію! Це можна зробити так:

— напишіть вашу історію на власній Facebook-сторінці з хештегами #Голоси_Мирних #розкажіть_свою_історію та запросіть друзів долучитися;
— скористайтеся чат-ботом t.me/civilvoicesmuseum_bot у Telegram;
— відвідайте портал Музею https://civilvoicesmuseum.org/ та натисніть «Розповісти історію» праворуч зверху;
— зателефонуйте на безкоштовну гарячу лінію 0 (800) 509 001

Допоможіть нам. Поділіться цією історією
img
Долучайтеся до проєкту
Кожна історія має значення. Поділіться своєю
Розповісти історію