Історії, які ви нам довірили

меню
{( row.text )}
{( row.tag )}
header-logo

Історії, які ви нам довірили

Музей «Голоси Мирних» Фонду Ріната Ахметова став першим представником України в Oral History Association
29.03.2023

Музей «Голоси Мирних» Фонду Ріната Ахметова розширює горизонти міжнародної співпраці – це велика робота, яка має на меті доносити до світу правду про події в Україні, з перших вуст розповідаючи те, що переживають її мешканці під час війни. 

Музей «Голоси Мирних» Фонду Ріната Ахметова став першим представником України в Oral History Association

Нещодавно Музей отримав членство у Oral History Association (ОНА) – міжнародній Асоціації усної історії, що базується у місті Вейко в американському штаті Техас. Музей є першим і поки що єдиним представником України в цій спільноті.

Музей «Голоси Мирних» Фонду Ріната Ахметова — це наймасштабніший у світі архів історій мирних мешканців України, які постраждали від війни. Архів Музею налічує вже майже 65 тисяч історій. Музей щодня працює над збереженням національної пам’яті України, щоби правда про війну не була забута, а імена, голоси та обличчя її свідків і жертв не перетворилися на суху статистику.

Членство в Oral History Association — ще один крок роботи Музею «Голоси Мирних» Фонду Ріната Ахметова на міжнародній арені. Завдяки цій співпраці свідчення українців, які проживають війну «тут і зараз», отримають поширення у світі.

ОНА працює з 1966 року і об’єднує викладачів, студентів, істориків, архівістів, бібліотекарів і кінематографістів. У 2022 році Асоціація засудила повномасштабне вторгнення росії в Україну, зазначивши: «Мета цієї агресії — зробити невидимою історію українського народу». Спільнота підтримує роботу тих, хто документує звірства росіян.

Кожна історія про війну важлива. Щоби зберегти пам’ять заради кращого майбутнього, розкажіть свою історію на порталі Музею «Голоси Мирних» Фонду Ріната Ахметова або на безкоштовній гарячій лінії 0 800 509 001.

Допоможіть нам. Поділіться цією історією
img
Долучайтеся до проєкту
Кожна історія має значення. Поділіться своєю
Розповісти історію