Історії, які ви нам довірили

меню
{( row.text )}
{( row.tag )}
header-logo

Історії, які ви нам довірили

«Ми бачимо, як після зустрічі з психологом людям стає легше»: мобільні бригади Фонду Ріната Ахметова продовжують проводити безкоштовні психологічні консультації
27.07.2022

Мобільні бригади психологів Фонду Ріната Ахметова курсують Україною та проводять групові психологічні консультації для переселенців на тему «Як подолати стрес під час війни». 

За консультацією до психологів Фонду здебільшого звертаються люди, які вимушено залишили свої домівки. Вони, як і усі мешканці України, переживають травму війни, але її підсилює необхідність починати все спочатку у новому місці. 

Наразі консультації проходять у Запорізькій та Дніпропетровській областях. Досвідчені фахівці допомагають відвідувачам вийти з кільця тривоги та паніки і продовжувати життя попри все. Цього разу бригада відвідала Кривий Ріг.

«Проєкт направлений на допомогу щодо того, як справлятися зі стресом, як вбудувати його у своє життя. Як мати надію та йти далі», — пояснює психологиня Фонду Яніна Астаф’єва.

Мета психологічних консультацій Фонду Ріната Ахметова — охопити якомога більше людей, щоби надати їм підтримку, навички та інструменти, які вони зможуть самостійно використовувати для стабілізації психоемоційного стану. 

«Одне з наших завдань — це підвищення індивідуальної стресостійкості. Протягом консультації видно, як змінюється стан людей. Як після напруженого стану на початку їм стає легше наприкінці», — каже психологиня Леся Залановська. 

Якщо вам необхідна підтримка, дізнатися про дату та місце консультації психологів можна у соціальних мережах Фонду. 

Безкоштовні групові консультації проводять психологи мобільних бригад проєкту «Подолати», який реалізується в рамках Музею «Голоси Мирних» Фонду Ріната Ахметова. Від початку війни психологічну допомогу від Фонду отримали понад 91 000 жителів країни. Задля цього 250 психологів пройшли навчання Фонду Ріната Ахметова з курсу «Травма війни».

Допоможіть нам. Поділіться цією історією
img
Долучайтеся до проєкту
Кожна історія має значення. Поділіться своєю
Розповісти історію