Історії, які ви нам довірили

меню
{( row.text )}
{( row.tag )}
header-logo

Історії, які ви нам довірили

Майже 2 тисячі людей за один день відвідали виставку ГОЛОСИ Музею «Голоси Мирних» Фонду Ріната Ахметова
20.05.2024

18 травня Україна відзначала Міжнародний день музеїв — свято, покликане підкреслити важливість культурної спадщини, національної пам’яті та історії. Того дня виставка ГОЛОСИ у мультимедійному просторі Музею «Голоси Мирних» Фонду Ріната Ахметова здобула приголомшливий рекорд — лише за день її відвідали майже 2 тисячі людей.

Андрій Палатний, лінійний продюсер виставки та театральний куратор GOGOLFEST, який проводить кураторські екскурсії виставкою, зазначив, що у День музеїв одна з таких екскурсій стала найбільшою за кількістю глядачів від початку роботи експозиції з 22 лютого 2024 року.

«У Міжнародний день музеїв виставку ГОЛОСИ відвідали люди різного віку — від дітей до літніх. Під час екскурсій ми зосередилися на спілкуванні. Деякі з відвідувачів не стримували сліз... Люди приділяли багато уваги артефактам та валізам на стіні, прослуховували живі історії про війну на планшетах, майже кожен другий знімав експозицію на телефон», — поділився пан Андрій.

Виставка ГОЛОСИ триватиме у Музеї історії міста Києва до 29 травня 2024 року. Це живий простір із артоб’єктами, які прагнуть розкрити глибину і силу історій українців про війну. Виставка побудована так, щоб провести відвідувача крізь темряву до світла.

Ключовим елементом є триптих інсталяцій, які розкривають тему втрати дому та питання «Що таке дім? Де він? Чим або ким він є?»:

— «Місто» представляє покинуті, порожні будівлі, що символізують українські міста, зруйновані війною;
— «Стовп зруйнованого життя» — інсталяція, що складається з реальних предметів та артефактів війни, які належать конкретним людям;
— «Стіна з фігур „Мирні“» зображає людей із валізами на спинах, які символізують тих, хто був змушений залишити свої домівки через війну.

У двох інсталяціях вбудовані валізи з планшетами, на яких можна прослухати справжні історії людей — свідків війни, зібрані Музеєм «Голоси Мирних». Це частина з понад 100 тисяч історій, які вже є у Музеї. 

Відвідати виставку ГОЛОСИ можна безкоштовно за адресою: Київ, Богдана Хмельницького, 7. Щосуботи о 15:00 на виставці проводяться кураторські екскурсії.

Допоможіть нам. Поділіться цією історією
img
Долучайтеся до проєкту
Кожна історія має значення. Поділіться своєю
Розповісти історію