Історії, які ви нам довірили

меню
{( row.text )}
{( row.tag )}
header-logo

Історії, які ви нам довірили

Фонд Ріната Ахметова та КНУ імені Тараса Шевченка підписали меморандум про співпрацю
16.09.2022

Фонд Ріната Ахметова та КНУ імені Тараса Шевченка в рамках національного проєкту «Тиждень Мирних» підписали меморандум про співпрацю. Так Фонд розпочинає проєкт «Голоси Мирних. Наука», у рамках якого працюватиме з вишами та науковцями в Україні та за її кордонами для розвитку й поглиблення накопичених знань та досвіду на рівні державних систем освіти. 

Фонд Ріната Ахметова має на меті привернути увагу наукової спільноти, державних органів, медіа та суспільства до наукової методології документування й поширення свідчень війни, збереження національної пам’яті України.

«У наших планах розробити практичний гайд для науковців, медіа, державних і недержавних організацій щодо того, як досліджувати, як говорити про свідчення й досвід війни, як зберегти національну пам’ять в умовах інформаційної війни», — зазначила Наталія Ємченко, член наглядової ради Фонду Ріната Ахметова.
 
Основним фундаментом і джерелом для подальших наукових досліджень стануть свідчення людей, які увійшли до Музею «Голоси Мирних» Фонду Ріната Ахметова. Це найбільший у світі архів історій мирних мешканців України, які постраждали від війни. Він уже налічує понад 35 тисяч історій з перших вуст.
 
Зі свого боку, ректор КНУ імені Тараса Шевченка Володимир Бугров зазначив, що Музей «Голоси Мирних» є надзвичайно цінним проєктом, адже надає траєкторію розуміння подій в Україні безпосередньо від очевидців — від людей, які це переживали.

«Я дуже дякую Фонду й ми з радістю долучаємося до цього проєкту. Наразі ми маємо можливість через історії людей переосмислити події в Україні та пропонувати цей контекст світу. Є дуже великий обсяг інформації, ми маємо її систематизувати і передавати», — додає він.

Фонд Ріната Ахметова проводить «Тиждень Мирних» уже п’ятий рік поспіль. За цей час проєкт став подією національного масштабу. За 17 років роботи допомога та інформаційна підтримка від Фонду Ріната Ахметова охопила майже 25 млн людей – це більше, ніж кожен другий мешканець України.

Допоможіть нам. Поділіться цією історією
img
Долучайтеся до проєкту
Кожна історія має значення. Поділіться своєю
Розповісти історію