Історії, які ви нам довірили

меню
{( row.text )}
{( row.tag )}
header-logo

Історії, які ви нам довірили

Фонд Ріната Ахметова розпочав опрацювання робіт школярів у рамках конкурсу есе «Один день»
01.10.2021

 

Фонд Ріната Ахметова розпочав опрацювання робіт школярів у рамках конкурсу есе «Один день

Фонд Ріната Ахметова повідомляє про завершення першого етапу творчого конкурсу есе, організованого в рамках проєкту «Голоси Мирних. Один день». За час його проведення Фонд отримав понад 1300 оригінальних робіт від школярів із Донецької, Луганської, Запорізької та Харківської областей.

Проєкт покликаний показати, що початок війни – це не один день, а десятки й сотні різних днів, пов'язаних як із місцевими подіями, так і подіями в країні в цілому, що назавжди змінили життя людей. Для кожного українця, цей день свій, він пов'язаний зі спогадами, трагедіями, втратами та усвідомленням того, що так, як було раніше, вже не буде ніколи, – розповідає Оксана Іщук, керівниця проєктів Фонду Ріната Ахметова.

У зв'язку з великою кількістю охочих узяти участь у конкурсі, командою проєкту було прийнято рішення щодо продовження строків розгляду есе.

Наступний етап конкурсу передбачає визначення експертною радою фіналістів конкурсу, есе яких відповідають вимогам і допускаються до фіналу. Експертна рада передає роботи фіналістів на розгляд журі, яке визначить переможців конкурсу (відповідно I, II і III місця).

Також ви можете приєднатися до Viber-спільноти конкурсу есе «Один день» Фонду Ріната Ахметова і поставити будь-які запитання щодо участі в конкурсі, а ми із задоволенням на них відповімо.

Список фіналістів буде розміщений на сайті Музею Фонду Ріната Ахметова «Голоси Мирних» 20 жовтня, а імена переможців – 27 жовтня 2021 року.

«Голоси Мирних. Музей Фонду Ріната Ахметова» – це простір, де жителі Донбасу можуть розповісти свою історію без страху та докору. Розповісти, щоб звільнитися від тягаря мовчання і дати можливість людям у всьому світі зрозуміти розумом і відчути серцем увесь біль постраждалих від воєнних дій мирних жителів. Фонд прагне зібрати мільйон історій очевидців. Мета на найближчі роки – 100 000 свідчень Мирних, близько 4000 з яких уже зібрані на сьогодні.

Допоможіть нам. Поділіться цією історією
img
Долучайтеся до проєкту
Кожна історія має значення. Поділіться своєю
Розповісти історію