Історії, які ви нам довірили

меню
{( row.text )}
{( row.tag )}
header-logo

Історії, які ви нам довірили

Фонд Ріната Ахметова допомагає впоратися з психологічною травмою жителям Донбасу
16.08.2021

Фонд Ріната Ахметова продовжує надавати психологічну допомогу жителям Донбасу. Це стало можливим завдяки унікальному проєкту Музей «Голоси Мирних».

 

– Починаючи з 2014 року психологічну підтримку Фонду отримали понад 60 000 жителів сходу країни різного віку. Тоді після проходження спеціального навчання 250 психологів України почали надавали допомогу в дитячих садках і школах, лікарнях, бомбосховищах, спеціалізованих психологічних центрах. І сьогодні психологи Фонду Ріната Ахметова надають психологічну допомогу постраждалим через події на сході України, допомагають їм подолати депресію і тривожні стани. Психологи працюють під час онлайн-сесій, індивідуальних та групових занять. А також проводять вебінари, учасником яких може стати кожен бажаючий, – розповіла Юлія Єршова, директорка Департаменту комунікацій Фонду.

 

Зокрема, на YouTube-каналі Фонду вже вийшли два вебінари. Їх провела Олена Лук'янчук, психолог Фонду Ріната Ахметова. Вона присвятила вебінари темі управління стресом і методам контролю за своїм психоемоційним станом, а також темі прийняття себе. За її словами, серед жителів Донбасу в першу чергу найбільш уразливі діти.

 

– Хлопчики і дівчатка до 7 років гостро потребують базової безпеки. Під час війни ця потреба повністю руйнується: світ для дитини стає агресивним, непередбачуваним, страхітливим і насильницьким. У дітей немає стабільної психіки та досвіду, щоб бути стійким до подій. При цьому якщо дитина залишилася без підтримки рідних або, що найстрашніше, втратила батьків і отримала фізичні каліцтва – вона схильна до посттравматичного синдрому. Під цим маємо на увазі порушення нормальної, активної діяльності малюка, порушення емоційного зв'язку з батьками, порушення фізичного розвитку, – пояснила Олена Лук'янчук.

 

Ознайомитися з вебінаром Фонду Ріната Ахметова ви можете прямо зараз:

 

• Управління стресом https://www.youtube.com/watch?v=UTKpwNQaImc

• Самооцінка. Прийняття себе https://youtu.be/pSyD1DO8FLc

 

Щоб зрозуміти, наскільки вам необхідна психологічна допомога, можна пройти тест на сайті Фонду Ріната Ахметова. https://akhmetovfoundation.org/ru/test/nuzhna-ly-vam-psyhologycheskaya-pomosch

 

Ви також можете звернутися за допомогою до психологів Фонду за телефоном гарячої лінії: 0800509001.

Щоб дізнатися історії Мирних Донбасу, а також залишити свою на порталі, перейдіть за посиланням https://civilvoicesmuseum.org.

Допоможіть нам. Поділіться цією історією
img
Долучайтеся до проєкту
Кожна історія має значення. Поділіться своєю
Розповісти історію