Історії, які ви нам довірили

меню
{( row.text )}
{( row.tag )}
header-logo

Історії, які ви нам довірили

Фонд Ріната Ахметова підписав Меморандум про співпрацю з Інститутом модернізації змісту освіти МОН України
10.09.2021

Фонд Ріната Ахметова та Інститут модернізації змісту освіти Міністерства освіти і науки України підписали Меморандум про співпрацю. Одним із перших заходів у рамках спільної угоди стане конкурс есе для школярів на тему «День, коли для тебе почалася війна». Він буде проводитися у рамках проєкту «Один день», ініційованого Музеєм Фонду Ріната Ахметова «Голоси Мирних».

– Конкурс приурочений до Міжнародного дня миру. Його учасники – учні 9-12 класів. Кращі роботи конкурсантів будуть розміщені на сайті Музею Фонду Ріната Ахметова «Голоси Мирних».

Музей є джерелом правдивих історій Мирних Донбасу, які розказані від першої особи, власними голосами людей, які пройшли через жахи воєнних дій на сході країни. У ньому вже зібрано понад 2000 історій, що робить Музей найбільшим в Україні зібранням свідчень очевидців цих подій. Він покликаний максимально доступно і зрозуміло висвітлювати основну і найбільш болючу тему збройних конфліктів – долю мирних жителів.

«Один день» ‒ один із проєктів Музею «Голоси Мирних», проєкт про те, як важливо пам’ятати минуле заради кращого майбутнього. Для кожної людини день початку війни свій, особистий, пов'язаний зі спогадами, трагедіями, втратами та усвідомленням того, що так, як раніше, вже не буде ніколи. Це не один день, а десятки і сотні різних днів, які назавжди змінили багато життів, – розповіла Ірина Блажан, директорка проєктів і програм Фонду.

Фонд Ріната Ахметова підписав Меморандум про співпрацю з Інститутом модернізації змісту освіти МОН України

Вона нагадала, що завдяки підтримці Ріната Ахметова вижило 5 млн. людей. Це унікальний масштаб допомоги однієї людини, що має величезну цінність. Сам же Фонд за весь час роботи став основоположником проривів у багатьох соціальних напрямах. Це стало можливим завдяки рішенню Ріната Ахметова реалізовувати проєкти національного рівня, які покликані створити краще майбутнє.

У свою чергу, директор Інституту модернізації змісту освіти Євген Баженков зазначив, що підписання Меморандуму – знакова подія.

– Це початок співпраці, яка спрямована на залучення дітей до написання есе в зв'язку з Міжнародним днем миру. Сподіваємося, що в подальшому ця ініціатива пошириться по всій країні, – додав Євген Баженков.

Фонд Ріната Ахметова багато років реалізує освітні проєкти в тісній співпраці з державою.

Так, у 2020 році Фонд спільно з Міністерством охорони здоров'я України провів дві онлайн-конференції для лікарів, що працюють з апаратами штучної вентиляції легенів. В онлайн-навчанні від Фонду взяли участь понад 2 тис. українських медиків. Спільно з Міністерством цифрової трансформації був створений освітній серіал «Карантин: онлайн-сервіси для вчителів». А для дітей на карантині був запущений проєкт «Діджитал-фізкультура», який отримав престижну міжнародну премію IPRA Golden World Awards за креатив, якість стратегії та досягнуті результати.

Допоможіть нам. Поділіться цією історією
img
Долучайтеся до проєкту
Кожна історія має значення. Поділіться своєю
Розповісти історію