Історії, які ви нам довірили

меню
{( row.text )}
{( row.tag )}
header-logo

Історії, які ви нам довірили

Діти мають бути здоровими та щасливими: Фонд Ріната Ахметова допомагає юним українцям
01.06.2023

Війна, що триває десятий рік, постійно загрожує життю та здоров'ю дітей — у тому віці, який мав би бути найбезтурботнішим… Кожен з маленьких українців у цей час потребує особливої уваги та підтримки.

Усі роки свого існування Фонд Ріната Ахметова опікується долями дітей України. Сьогодні, у Міжнародний день захисту дітей, нагадаємо про програми підтримки.

Діти мають бути здоровими та щасливими: Фонд Ріната Ахметова допомагає юним українцям

Вже 17 років хлопці та дівчата отримують всебічну допомогу у рамках масштабної благодійної ініціативи «Рінат Ахметов — Дітям!». Це унікальна програма, завдяки якій вже понад 5 мільйонів дітей отримали різнобічну підтримку Фонду: медикаменти, продуктові набори, слухові апарати, психологічна та фізична реабілітація, можливість відпочивати, розвиватися та реалізувати свою мрію.

З 2007 року Фонд поглиблено працює над профілактикою сирітства, популяризуючи сімейні форми виховання дітей-сиріт і дітей, які залишилися без піклування батьків. За цей час Фонд став лідером національного усиновлення. Завдяки програмі «Рінат Ахметов — Дітям. Сирітству — ні!» 10 тисяч дітей з інтернатних установ знайшли нові сім’ї.

На свята Фонд проводить масштабні акції з подарунками та привітаннями для дітей. Наприклад, учасниками «Новорічної Акції» стали вже понад 1 млн дитлахів з усієї країни.

Фонд дарує дітям можливість повноцінно відпочивати, набувати навичок для хобі або навіть майбутньої професії, долати травму від пережитого під час війни в Україні. У рамках проєкту «Рінат Ахметов — Дітям. Мирний відпочинок дітям України» оздоровлення та професійну психологічну допомогу отримали понад 4700 дітей зі всієї країни.

Допомагає Фонд Ріната Ахметова і дітям, які постраждали від війни фізично — завдяки проєкту «Реабілітація поранених дітей» вже 150 хлопців та дівчат пройшли відповідний курс у найкращих санаторіях України.

Ще один важливий напрям роботи — це допомога дітям із вадами слуху. У проєкті «Тепер я чую» Фонд надав суперсучасні слухові апарати, які підлаштовуються під особливості дитини, вже 215 дітям віком до семи років — тепер вони можуть знову повноцінно чути світ.

Допоможіть нам. Поділіться цією історією
img
Долучайтеся до проєкту
Кожна історія має значення. Поділіться своєю
Розповісти історію