Історії, які ви нам довірили

меню
{( row.text )}
{( row.tag )}
header-logo

Історії, які ви нам довірили

30 тисяч історій про війну вже зібрав Музей «Голоси Мирних» Фонду Ріната Ахметова. Чому важливо розповісти вашу?
05.08.2022

Музей «Голоси Мирних» Фонду Ріната Ахметова з 2014 року збирає, зберігає та ділиться історіями про життя під час війни. Наразі архів Музею вже налічує 30 тисяч історій з перших вуст. Це наймасштабнійший у світі архів історій мирних людей, які стали жертвами або свідками війни. Збір історій триває!

30 тисяч історій про війну вже зібрав Музей «Голоси Мирних» Фонду Ріната Ахметова. Чому важливо розповісти вашу?

Першочергова Мета Музею – стати достовірним джерелом інформації про життя під час війни, зберегти пам'ять про події минулого й сьогодення заради кращого майбутнього України. 

Проте Музей має ще одне важливе покликання: це унікальний психотерапевтичний проєкт, що сприяє психологічному благополуччю та ментальному здоров'ю мешканців України, які пережили війну на рідній землі. 

Розповідь історій має певний зцілюючий ефект. Він полягає у тому, що у процесі відвертої розмови людина має змогу розділити власний біль, а також дізнатися через портал Музею історії тих, хто має схожі почуття та досвід. Розповідь про пережите – це частина психотерапевтичної роботи з травмою, яка дійсно дає результат: людині стає легше. 

Робітники та волонтери Фонду продовжують спілкуватися з людьми та записувати їхні історії. Тож долучайтеся та розкажіть свою, адже це може допомогти вам та іншим людям!

Кожна історія важлива! Поділитися своєю можна так:

- напишіть вашу історію на власній Facebook-сторінці з хештегами #Голоси_Мирних #розкажіть_свою_історію та запросіть друзів долучитися;
- скористайтеся чат-ботом @civilvoicesmuseum_bot у Telegram;
- відвідайте портал Музею та натисніть «Розповісти історію» праворуч зверху;
- зателефонуйте на безкоштовну гарячу лінію 0 (800) 509 001.

Допоможіть нам. Поділіться цією історією
img
Долучайтеся до проєкту
Кожна історія має значення. Поділіться своєю
Розповісти історію