Історії, які ви нам довірили

меню
{( row.text )}
{( row.tag )}
header-logo

Історії, які ви нам довірили

100 днів війни: як Фонд Ріната Ахметова допомагає мешканцям України
03.06.2022

100 днів війни: як Фонд Ріната Ахметова допомагає мешканцям України

Сто довгих днів тому почалося повномасштабне російське вторгнення в Україну. Запекла боротьба з ворогом триває – наш народ щодня наближує перемогу. Увесь цей час Фонд Ріната Ахметова зосереджує зусилля та ресурси на допомозі найвразливішим категоріям населення та внутрішньо переміщеним особам.

За 100 днів війни Фонд передав для жителів України більше 600 тисяч одиниць медикаментів, понад 60 тисяч гемоконтейнерів і більше 187 тисяч продуктових наборів. Загалом гуманітарна допомога від Фонду охопила більше 1,1 мільйона людей. 

За цей час на гарячу лінію Фонду Ріната Ахметова надійшло понад 26,5 тисячі звернень.

Важливою частиною роботи Фонду є психологічна підтримка вимушених переселенців з регіонів бойових дій: працюють точки екстреної психологічної допомоги у Запоріжжі для тих, хто евакуювався з Маріуполя та Волновахи, а також точки у Львові та Ужгороді. З 24 лютого 2022 року психологічну допомогу надано більше 1480 особам.

Музей «Голоси Мирних»‎ Фонду Ріната Ахметова збирає наймасштабніший у світі архів історій мирних людей, які постраждали від війни Росії проти України, починаючи з 2014 року. Архів Музею налічує вже понад 20 тисяч історій з перших вуст.

Зазначимо, що з 24-го лютого 2022 року гуманітарна допомога від Ріната Ахметова охопила 2,5 мільйони українців. Більше 1,1 мільйона з них було охоплено допомогою Фонду, решта — бізнесами SCM.

Допомога надається у рамках програми «Рінат Ахметов — Порятунок життів».

Допоможіть нам. Поділіться цією історією
img
Долучайтеся до проєкту
Кожна історія має значення. Поділіться своєю
Розповісти історію