Історії, які ви нам довірили

меню
{( row.text )}
{( row.tag )}
header-logo

Історії, які ви нам довірили

"Моє квітуче місто перетворилося на безодню аду": Ірина Білик поділилася історією мешканки Маріуполя
30.04.2022

Маріуполь... Нескорене місто, яке ворог жорстоко знищує разом з людьми. Біль України, який сколихнув весь світ. Амбасадор Музею "Голоси Мирних" Фонду Ріната Ахметова, народна артистка, співачка, композиторка та поетеса Ірина Білик поділилася історією жінки з Маріуполя, яка вижила після двох попадань снаряду в її дім, вирвалася з палаючого міста та розповіла про жах, у якому живуть та вмирають його мешканці.

Моє квітуче місто перетворилося на безодню аду

Музей "Голоси Мирних" Фонду Ріната Ахметова збирає, зберігає та ділиться з миром історіями мешканців Україні, які постраждали від воєнних дій. Це наймасштабніший у світі архів історій мирних людей про життя в умовах війни.

Співачка поділилася історією Ірини Гусак з Маріуполя, у будинок якої двічі потрапив снаряд, коли її родина була вдома. Ірина вижила й тоді, коли "прилетіло" на площу, де вона і ще дві тисячі людей чекали на гуманітарну допомогу. Вижила й тоді, коли дорогою з міста на розтрощену машину з її родиною націлив дуло ворожий танк... Ірина згадує палаючі будинки та Азовсталь, згадує, як люди вмирали на вулицях, прохаючи лише попрощатися з близькими. Але найсильніший біль — те, що вона не змогла забрати з Маріуполя маму.

Історія-щоденник Ірини Гусак увійшла до архіву Музею "Голоси Мирних".

Амбасадор Музею Ірина Білик закликала співвітчизників ділитися власними історіями.

Розповісти вашу історію можна на порталі Музею або на безкоштовній гарячій лінії 0 (800) 509 001.

Допоможіть нам. Поділіться цією історією
img
Долучайтеся до проєкту
Кожна історія має значення. Поділіться своєю
Розповісти історію