Історії, які ви нам довірили

меню
{( row.text )}
{( row.tag )}
header-logo

Історії, які ви нам довірили

До всіх історій
Карим Мустафович Удрур

«Зворушила допомога абсолютно сторонніх людей»

переглядів: 94

Ми жили у Харкові у районі Салтівки разом з родиною. 24 лютого я лежав із зубним болем, був записаний до стоматолога. Почув якісь вибухи і подумав, що знову хтось феєрверк пускає. Мені зателефонував знайомий і сказав, що розпочалася війна.

Найперша проблема – вивезти сім'ю. Ціни на таксі були і п'ять, і вісім, і десять тисяч гривень. Врешті знайшов евакуаційний автобус, який вивіз нас безкоштовно до Полтави. Я не обирав місто: куди нас вивезли - туди й поїхали.

Напевне, найбільше шокувала сама війна. До останнього моменту не хотілося у це вірити, хоч про це ходили чутки вже давно.

Зворушило, що сторонні люди допомагали абсолютно безоплатно. Я привіз родину в інше місто, а нам надали допомогу. Натомість я пропонував гроші, а вони відмовлялися.

Я потроху працюю. Всі рідні і близькі шоковані, всім непросто. Тепер трохи адаптувалися, намагаємося пристосуватися до нових реалій.

Хочу, щоб війна закінчилася якомога швидше і тільки нашою перемогою. Своє майбутнє бачу в Україні. Хочу відкрити свій бізнес, щоб він розвивався в Україні для того, щоб піднімати економіку країни.

При цитуванні історії посилання на першоджерело - Музей "Голоси Мирних" Фонду Ріната Ахметова - є обов‘язковим у вигляді:

Музей "Голоси Мирних" Фонду Ріната Ахметова https://civilvoicesmuseum.org/

Rinat Akhmetov Foundation Civilian Voices Museum
Харків 2022 Текст Історії мирних чоловіки переїзд психологічні травми обстріли безпека та життєзабезпечення здоров'я внутрішньо переміщені особи перший день війни
Допоможіть нам. Поділіться цією історією
img
Долучайтеся до проєкту
Кожна історія має значення. Поділіться своєю
Розповісти історію
До всіх історій