Історії, які ви нам довірили

меню
{( row.text )}
{( row.tag )}
header-logo

Історії, які ви нам довірили

До всіх історій
Марина Весельєва

"Знала, що там, під завалом даху, моя мама"

переглядів: 129

2 березня 2023 року російська армія вкотре завдала удару по Запоріжжю. Одна з ракет влучила у житловий будинок на вулиці Незалежної України, 67. Там у власному помешканні загинула Марина Весельєва. Їй було 62 роки.

Знала, що там, під завалом даху, моя мама

«Маму я чекала біля будинку з о пів на третю ночі цього ж 02.03.23. Біля цього знищеного будинку разом з рятувальниками, поліцією, військовими та мешканцями. Виводили вцілілих людей, виносили тіла. Я бачила свій п'ятий поверх і знала, що там, під завалом даху, моя мама. Мені казали, що трапляються дива. Маму мою спустили з п'ятого поверху 03.03.2023 ввечері. Я побачила її біля зруйнованого будинку спочатку в чорному мішку, а потім – і її обличчя, і її тіло», – розповіла донька загиблої, Юлія.

Марина Весельєва викладала фізику та математику, працювала у Запорізькому будівельному фаховому коледжі. У жовтні 2022 року вона переїхала із Запоріжжя, яке перебувало під частими ворожими обстрілами, до Львова. А незадовго до трагедії повернулася в рідне місто.

«Мама хотіла і на роботу навідатися, і скучила за Запоріжжям, і квіти ж на балконі… Подивитися просто, як у Запоріжжі… Почекати мене з моїми робочими справами. І повернутися у поки більш безпечне місто нашої України, до сім'ї, до нас, до онуків, яких вона любила понад усе», – сказала Юлія.

Марину Весельєву пригадують чуйною, доброю, інтелігентною, яскравою та принциповою людиною. Називають викладачкою з великої літери.

«Її життя обірвалося у повному розквіті сил і творчих планів. Протягом багатьох років вона простеляла дорогу в країну знань та відкриттів майбутнім фахівцям. Любили і поважали її колеги, батьки, студенти за добре серце, за материнську теплоту і розуміння, за те, що вона завжди підтримувала ініціативу, заохочувала творчість, помічала і схвалювала найменшу іскринку нового», – сказали у коледжі, де працювала Марина Весельєва.

Ракетний удар по житловому будинку в Запоріжжі забрав того дня життя щонайменше 13 людей.

Історія з instagram каналу Victims of russia.

При цитуванні історії посилання на першоджерело - Музей "Голоси Мирних" Фонду Ріната Ахметова - є обов‘язковим у вигляді:

Музей "Голоси Мирних" Фонду Ріната Ахметова https://civilvoicesmuseum.org/

Rinat Akhmetov Foundation Civilian Voices Museum
Запоріжжя 2022 2023 Текст Історії мирних жінки пенсіонери зруйновано або пошкоджено житло психологічні травми обстріли втрата близьких безпека та життєзабезпечення літні люди (60+) перший день війни Обстріли Маріуполя Соцмережі
Допоможіть нам. Поділіться цією історією
img
Долучайтеся до проєкту
Кожна історія має значення. Поділіться своєю
Розповісти історію
До всіх історій