Історії, які ви нам довірили

меню
{( row.text )}
{( row.tag )}
header-logo

Історії, які ви нам довірили

До всіх історій
Михайло Ушатенко

"Знайшли його тіло в квітні, напередодні Великодня"

переглядів: 75

Уранці 25 лютого 2022 року Михайло Ушатенко їхав машиною з Гостомеля до Києва. Він хотів допомогти евакуюватися зі столиці своїм рідним, але по дорозі його та дівчину Олену, яка теж була в машині, розстріляли російські військові.

Знайшли його тіло в квітні, напередодні Великодня

Михайлові Ушатенку був 21 рік. Він народився та ріс у Києві. Спочатку навчався в школі №168, а згодом – №231. Закінчив девʼять класів і вступив до Київського вищого професійного училища залізничного транспорту імені Володимира Кудряшова, де здобув спеціальність слюсаря. Працював у столичному метрополітені.

Михайло цікавився рекламою. Це захоплення переросло в роботу. Він створив власне рекламне агентство «Михайлопром». Був активним, грав у футбол і відвідував матчі.

У 2021 році Михайло Ушатенко познайомився з дівчиною Оленою. Вона мешкала в Гостомелі з батьками, і він часто у них гостював. Перед повномасштабним вторгненням Михайло з сестрою придбали авто. Хлопець почав на ньому їздити. 23 лютого 2022 року він відвіз маму до лікаря в Київ, а ночувати залишився в Олени.

«Наступного дня Михайло подзвонив нам і розповів, що в Гостомелі, дуже гучно. Удень ми теж говорили, він мав ще кудись зʼїздити по справах», – пригадує сестра Марія Ушатенко.

Увечері 24 лютого 2022 року Михайло повіз батьків дівчини на дачу в бік селища Немішаєве, а вранці наступного дня вони з Оленою вирушили в Київ, аби допомогти евакуюватися рідним хлопця. Молода пара потрапила під обстріл російських військових та загинула на місці. Рідні Михайла знайшли його тіло в квітні 2022 року, напередодні Великодня.

«Він був доброю людиною і чудовим братом», – додає сестра.

У Михайла залишилися мама Оксана, сестри Марія й Аліна, брат Борис.

Історія з instagram каналу Victims of russia.

При цитуванні історії посилання на першоджерело - Музей "Голоси Мирних" Фонду Ріната Ахметова - є обов‘язковим у вигляді:

Музей "Голоси Мирних" Фонду Ріната Ахметова https://civilvoicesmuseum.org/

Rinat Akhmetov Foundation Civilian Voices Museum
Гостомель 2022 Текст Історії мирних жінки чоловіки поранені психологічні травми обстріли втрата близьких безпека та життєзабезпечення перший день війни Соцмережі
Допоможіть нам. Поділіться цією історією
img
Долучайтеся до проєкту
Кожна історія має значення. Поділіться своєю
Розповісти історію
До всіх історій