Історії, які ви нам довірили

меню
{( row.text )}
{( row.tag )}
header-logo

Історії, які ви нам довірили

До всіх історій
Орина Антипенко

"Знайшла тільки останки маленької Орини"

переглядів: 63

Орині Антипенко було три роки, коли вона загинула в Маріуполі. 11 березня 2022 року дівчинка разом із рідними ховалася в підвалі багатоповерхівки. Обстріл житлового будинку відібрав життя дитини, її батьків і бабусі.

Знайшла тільки останки Орини

Орина народилася в Маріуполі 26 жовтня 2018 року. Була центром притягання всієї родини. Зростала жвавою і розумною дівчинкою.

«Сім'я, яка випромінювала світло. Дуже благополучна та перспективна родина. Була. Орина – просто диво-дитина. Вірші читала вже у два роки! Любила сумочки й окуляри», – розповіла сусідка родини, Наталія Бєляєва.

Коли почалася повномасштабна війна, Орина з батьками та бабусею переховувалися у багатоповерхівці на вулиці Митрополитській, де й мешкали. Потім там стало дуже небезпечно і сім'я перейшла до підвалу сусіднього будинку. 11 березня 2022 року близько 17:00 в цей дім влучила російська ракета.

«Їхній сусід сказав, що за кілька хвилин до удару вони покликали донечку до цієї кімнати. Можливо, збиралися годувати… Ніхто не вижив», – розповіла сусідка Світлана Ольшанська.

В Орини залишилися дядько й одна із бабусь. Коли почали розбирати завали, вона намагалася знайти тіла доньки, зятя й онуки. Однак знайшла тільки останки Орини.

Історія з instagram каналу Victims of russia.

При цитуванні історії посилання на першоджерело - Музей "Голоси Мирних" Фонду Ріната Ахметова - є обов‘язковим у вигляді:

Музей "Голоси Мирних" Фонду Ріната Ахметова https://civilvoicesmuseum.org/

Rinat Akhmetov Foundation Civilian Voices Museum
Маріуполь 2022 Текст Історії мирних жінки чоловіки діти зруйновано або пошкоджено житло поранені психологічні травми обстріли втрата близьких безпека та життєзабезпечення житло діти перший день війни Обстріли Маріуполя Соцмережі
Допоможіть нам. Поділіться цією історією
img
Долучайтеся до проєкту
Кожна історія має значення. Поділіться своєю
Розповісти історію
До всіх історій