Історії, які ви нам довірили

меню
{( row.text )}
{( row.tag )}
header-logo

Історії, які ви нам довірили

До всіх історій
Оксана Володимирівна

"Злата у нас була розумничка, дуже гарно вчилась"

переглядів: 55

Златі Поліщук було вісім років. Її життя відібрала російська армія 2 березня 2024-го, серед ночі поціливши безпілотником по багатоповерхівці в Одесі. Поряд не стало її мами Тетяни, вітчима Олега, старшого брата Сергія і молодшої сестрички Єлизавети.

Злата у нас була розумничка, дуже гарно вчилась

Злата Поліщук народилася у селі Раухівка на Одещині. Згодом родина переїхала до Маріуполя, де мама і вітчим дівчинки проходили військову службу. Коли Росія почала повномасштабне вторгнення в Україну, дівчинка з братами повернулись до бабусі в Одеську область. Мама з вітчимом деякий час ще залишались у Маріуполі.

У 2023-му у Злати зʼявилась сестричка Ліза. Останній період сім’я жила в Одесі у будинку на проспекті Добровольського. Злата ходила до третього класу місцевої школи. Деякий час займалась акробатикою. Обожнювала малювати.

«Злата у нас була розумничка, дуже гарно вчилась. Світла, позитивна і радісна дівчинка», – сказала її тітка Олена Цуркаленко.

У Злати Поліщук залишилися брат, тітки, бабуся, дідусь та інші рідні.

Історія з instagram каналу Victims of russia.

При цитуванні історії посилання на першоджерело - Музей "Голоси Мирних" Фонду Ріната Ахметова - є обов‘язковим у вигляді:

Музей "Голоси Мирних" Фонду Ріната Ахметова https://civilvoicesmuseum.org/

Rinat Akhmetov Foundation Civilian Voices Museum
Одеса 2022 2023 2024 Текст Історії мирних жінки чоловіки діти зруйновано або пошкоджено житло поранені психологічні травми обстріли втрата близьких безпека та життєзабезпечення діти перший день війни Соцмережі
Допоможіть нам. Поділіться цією історією
img
Долучайтеся до проєкту
Кожна історія має значення. Поділіться своєю
Розповісти історію
До всіх історій