Історії, які ви нам довірили

меню
{( row.text )}
{( row.tag )}
header-logo

Історії, які ви нам довірили

До всіх історій
Петро Васильович

"Зігрівають душу наші хлопці, які борються за нас і за нашу Україну"

переглядів: 52

Я лікар. Мешкали ми в Оріхові. Наразі я перебуваю у Запоріжжі, а моя родина - у Кривому Розі. 

Російська армія підійшла до Оріхова третього березня. З того часу почалися обстріли і бомбардування. Ми залишалися у місті під обстрілами ще два місяці, а потім довелося виїхати. 

Перші півтора місяці були дуже складними. Я тільки тим і займався, що шукав можливості дістати продукти, свічки, речі першої необхідності. Окупанти щонайперше намагалися зруйнувати об'єкти життєво важливої інфраструктури. Наші місцеві хлопці відновлювали, а ввечері рашисти знову все розбомблювали. Доводилося сидіти подовгу у підвалах під час обстрілів. 

Евакуювалися ми своїм ходом. Тоді ще можна було виїхати попутками. Громадський транспорт уже не їздив. 

Шокувало те, що у сучасному світі таке можливо. 

Зігрівають душу наші хлопці. Ті, які мотивовані, і які дійсно борються за нас і за нашу Україну. У мене нині двоє родичів воюють, і я їм безмежно вдячний. Всім нашим хлопцям вдячний, які нас оберігають!

Всі мої близькі - у депресії. Насамперед, жінки. Тепер вони повернулися до більш-менш звичного життя, але все одно психологічний стан складний. Думки - про те, як далі жити, бо ми живемо в орендованому житлі, і не залишилося ніяких коштів, щоб відновити все те, що зруйноване. Це дуже сумно. 

Майбутнє нашої країни я бачу безмежно щасливим. Хотілося б, щоб усі люди розуміли, що Україна у нас одна, і що місце, де ми живемо, це не лише локація, а це наша рідна земля, яка має бути рідною для кожного українця.

При цитуванні історії посилання на першоджерело - Музей "Голоси Мирних" Фонду Ріната Ахметова - є обов‘язковим у вигляді:

Музей "Голоси Мирних" Фонду Ріната Ахметова https://civilvoicesmuseum.org/

Rinat Akhmetov Foundation Civilian Voices Museum
Оріхів 2022 2023 Текст Історії мирних жінки чоловіки переїзд психологічні травми обстріли безпека та життєзабезпечення житло непродовольчі товари внутрішньо переміщені особи перший день війни їжа розлука з близькими
Допоможіть нам. Поділіться цією історією
img
Долучайтеся до проєкту
Кожна історія має значення. Поділіться своєю
Розповісти історію
До всіх історій