Історії, які ви нам довірили

меню
{( row.text )}
{( row.tag )}
header-logo

Історії, які ви нам довірили

До всіх історій
Оксана Володимирівна Кравець

"Зібрали один рюкзачок, термос та аптечку й поїхали"

переглядів: 73

Була вдома у Харкові та майже не спала, бо з 23 числа вночі було чутно сильний гул, як з установ турбіни... Було тривожно, аптечку почали збирати заздалегідь. Не могла вийти, бо страшно, навіть по воду ходити до джерела не могла. Шокувало, коли їхала з окружної й побачила танки, а дім батьків, куди ми з сином перейшли на північному салтові, якраз на перехресті доріг. Неможливо було зняти кошти в банку, черги величезні за їжею, 4-5 годин стояти. Були проблеми не вистачало продуктів, закриті аптеки, тривоги під час сирен, які мали бути і в нас, але їх тоді не було і ми орієнтувалися вже по звуку артилерії чи літака. Купували чипси, солодке, загалом те, що було на поличках замість хліба. Місяць майже не спала та бігала у погреб.

Коли влучила ракета у дім, ліворуч від нас, вона не розірвалася, бо вилетіли вікна, уламок проштрикнув шафу, але хоча б квартира ціла. Дуже важко психологічно з дитиною і літніми батьками. Ми сиділи годинами в коридорі. Волонтери до нас на район майже не їздили через обстріли, з евакуацією теж було складно. Я з дитиною у Кременчуці, батьки з сестрою переїхали у Харківську область. Не бачились понад рік.

Те, що роблять місцеві волонтери неоціненно та зворушує. Зрідка працюю, бо дитину немає з ким лишити. Хочу допомагати дітям при школі або волонтерському центрі. Про страшні події війни нагадує, кілька фото дому, іграшка та книжечка-молитовник, яку читаю під час тривог. А так нічого, ми нічого з собою не брали, ні з одягу, ні з техніки... Один рюкзачок, термос та аптечка.

При цитуванні історії посилання на першоджерело - Музей "Голоси Мирних" Фонду Ріната Ахметова - є обов‘язковим у вигляді:

Музей "Голоси Мирних" Фонду Ріната Ахметова https://civilvoicesmuseum.org/

Rinat Akhmetov Foundation Civilian Voices Museum
Харків 2022 2023 Текст Історії мирних жінки переїзд зруйновано або пошкоджено житло психологічні травми обстріли безпека та життєзабезпечення вода неповні сім'ї внутрішньо переміщені особи перший день війни їжа розлука з близькими
Допоможіть нам. Поділіться цією історією
img
Долучайтеся до проєкту
Кожна історія має значення. Поділіться своєю
Розповісти історію
До всіх історій