Історії, які ви нам довірили

меню
{( row.text )}
{( row.tag )}
header-logo

Історії, які ви нам довірили

До всіх історій
Вікторія Вікторівна Ісакова

«Життя почало лякати - в планах перебрати документи і скласти «тривожну сумку»

переглядів: 23

Ісакова Вікторія, вчитель Водичківської гімназії

Війна. Моя історія

В повітрі літала невизначеність. Ніби тупою голкою штрикали новини: «Сто тисяч біля кордону…». Кажу сестрі: «Він ж не божевільний. Росія не може на нас напасти- 21 століття. Яка може бути війна? То навчання». Ох, з історії-двійка, критичне мислення- зникло, інтуїція- відсутня, а тілом пройшовся холод.

Говорити не хотілося. Життя почало лякати- в планах перебрати документи і скласти «тривожну сумку». Не встигла…

24 лютого 2022- на нас напала росія. Страх скував, мову відняло, земля пішла з-під ніг. Хотілося, щоб розбудили або прокинутися самій  і сказати: «Куди ніч-туди й сон». Не сон…Новини, вибухи, істерика- життя перевернулося з ніг на голову.

«Їдьте в село, бо бомблять військові частини»,- сказала сестра.

Сльози, лякає кожен звук, безсилля міцно тримає. Вже ввижається, що прилетів вертоліт і як в кіно перестріляв усіх «поганих хлопців» з кулемета. Але ж там не поганці, ми –люди!

Збираю речі, діти щось хочуть - а я сама хочу на ручки. Злість! Беру необхідне. Думаю, що це на декілька днів – і світ нас врятує. Ах, з історії-двійка, критичне мислення- відсутнє, страх заполонив душу, а ненависть і лють до московії - серце.

Вперше в житті  відчула неволю і вперше в житті зрозуміла, що ми були вільними. Вперше зрозуміла, що хочу жити саме тут. Все що було важливим  раніше – стало другорядним. Важливе тепер - ростити дітей, кохати свого чоловіка, бачити рідних. Тут, в Україні, українською!

При цитуванні історії посилання на першоджерело - Музей "Голоси Мирних" Фонду Ріната Ахметова - є обов‘язковим у вигляді:

Музей "Голоси Мирних" Фонду Ріната Ахметова https://civilvoicesmuseum.org/

Rinat Akhmetov Foundation Civilian Voices Museum
Хмельницький 2022 2023 Текст Історії мирних жінки психологічні травми обстріли безпека та життєзабезпечення діти Конкурс есе 2023
Допоможіть нам. Поділіться цією історією
img
Долучайтеся до проєкту
Кожна історія має значення. Поділіться своєю
Розповісти історію
До всіх історій