Історії, які ви нам довірили

меню
{( row.text )}
{( row.tag )}
header-logo

Історії, які ви нам довірили

До всіх історій
Василь Дмитрович Качур

«Жінка раз на день вилазить на горище і ловить зв'язок»

переглядів: 18

Я з села Нестерянки. Виїхав у Запоріжжя. Один мій син у Миколаївській області, а другий уже років п’ять працює в Польщі. Я трудився в Запоріжжі до війни. І зараз теж. 

Як війна почалась, я був на роботі й додому вже не поїхав. Там залишилась дружина. Я хотів її забрати, але на початку війни в нас було спокійно, і вона не хотіла їхати. Тепер вона згодна, щоб її забрали, але немає можливості, бо там бої ідуть. Я тут зараз, а вона там. 

Нашого села вже майже немає. Йде зима, а там ні світла, ні опалення, ні газу. І дров немає. Дружина з першого дня жила в погребі, і зараз там живе. Ми намагаємось її забрати. 

Я такої війни, як дружина моя побачила, не застав. Я її тільки чую. У Запоріжжі стаються прильоти, але на власні очі я цього жаху не бачив, тільки по інтернету і по телевізору. А моя жінка пережила багато. І зараз переживає. Сьогодні з нею розмовляв. Вона раз на день намагається вилазити на горище і ловити зв'язок. 

Двічі за цей період я їй необхідні речі передавав через волонтерів. І гуманітарка була. А зараз там немає нічого. Раніше возили воду, а зараз не возять, бо там бойові дії. Дощ пройшов - жінка води назбирала дощової. У нашому селі є загиблі.

У мене депресія. З самого початку думав, що війна до зими закінчиться, а зараз - не знаю. Уже сьомий місяць йде. Хотілося б, щоб до Нового року закінчилась. 

Хотілося б дочекатися мирного неба над головою й жити в мирній країні.

При цитуванні історії посилання на першоджерело - Музей "Голоси Мирних" Фонду Ріната Ахметова - є обов‘язковим у вигляді:

Музей "Голоси Мирних" Фонду Ріната Ахметова https://civilvoicesmuseum.org/

Rinat Akhmetov Foundation Civilian Voices Museum
Нестерянка 2022 Текст Історії мирних жінки чоловіки переїзд психологічні травми обстріли безпека та життєзабезпечення житло непродовольчі товари літні люди (60+) внутрішньо переміщені особи перший день війни їжа розлука з близькими
Допоможіть нам. Поділіться цією історією
img
Долучайтеся до проєкту
Кожна історія має значення. Поділіться своєю
Розповісти історію
До всіх історій