Історії, які ви нам довірили

меню
{( row.text )}
{( row.tag )}
header-logo

Історії, які ви нам довірили

До всіх історій
Лариса Стринадко

"Жінці відірвало руку і ногу"

переглядів: 75

1 березня 2022 року 56-річна Лариса Стринадко отримала важкі поранення під час російського обстрілу Харкова. 6 березня вона померла у лікарні.

Жінці відірвало руку і ногу

Лариса була родом із Чернівців. Там навчалася у школі, а згодом закінчила Чернівецький індустріальний технікум. Опісля її скерували на роботу в Харків. Лариса працювала майстринею на Харківському плитковому заводі. Водночас навчалася в Бєлгородському будівельному інституті. Дуже любила шити. Останні роки життя була швачкою, допомагала шити речі на фронт. Мешкала в будинку на вулиці Дружби Народів, 232б.

«Вона була дуже спокійною, завжди прагнула чогось досягнути, будувала карʼєру», – розповіла сестра Лариси Стринадко, Любов.

Із початком повномасштабної війни сестри щодня були на зв'язку. 1 березня 2022 року – також. Після розмови Лариса вийшла з будинку по воду, а вже за деякий час її сестрі подзвонили зі «швидкої». Сказали, що вона отримала поранення в шлунок під час артилерійського обстрілу російської армії. Також жінці відірвало руку і ногу.

Ларису Стринадко госпіталізували, сестра деякий час не мала змоги дізнатися, що з нею. Тіло загиблої у моргу вдалося знайти з допомогою волонтерів.

25 березня 2022 року Ларису Стринадко поховали у Харкові. У неї залишилися дві сестри з родинами.

Історія з instagram каналу Victims of russia.

При цитуванні історії посилання на першоджерело - Музей "Голоси Мирних" Фонду Ріната Ахметова - є обов‘язковим у вигляді:

Музей "Голоси Мирних" Фонду Ріната Ахметова https://civilvoicesmuseum.org/

Rinat Akhmetov Foundation Civilian Voices Museum
Харків 2022 Текст Історії мирних жінки поранені обстріли втрата близьких безпека та життєзабезпечення здоров'я перший день війни Анкета 2022
Допоможіть нам. Поділіться цією історією
img
Долучайтеся до проєкту
Кожна історія має значення. Поділіться своєю
Розповісти історію
До всіх історій