Історії, які ви нам довірили

меню
{( row.text )}
{( row.tag )}
header-logo

Історії, які ви нам довірили

До всіх історій
Світлана Павлівна

«Жили в підвалі, діти боялись, все було страшним та незрозумілим»

переглядів: 67

Війна застала 24 лютого в 4.15 в Харкові. Жили в підвалі, діти боялись, все було страшним та незрозумілим. Додому повертатися зарано, хоч і дуже хочеться. Скитаємось по чужих прихистках. Найстрашніше було тоді, коли були авіаналіти, скидали авіабомби. Діти питали, чи ми не помремо, а я не знала, що відповісти, бо була невпевнена. Коли їхали до евакуаційного потягу - дуже боялись і переживали, щоб не розстріляли. Коли жили в підвалі (чужому, бо в нашому будинку не було) дізнались, що таке голод - хочеться їсти, а нічого і купити немає змоги - страшно, що розстріляють чергу, майже все було зачинене.

В стрічці новин вінтернеті син бачив розвалену сусідню школу, побиті вікна в центрі, де займався інформатикою. Прочитав, що недалеко від нашої зупинки однолітка з району вбило уламком ракети.

При цитуванні історії посилання на першоджерело - Музей "Голоси Мирних" Фонду Ріната Ахметова - є обов‘язковим у вигляді:

Музей "Голоси Мирних" Фонду Ріната Ахметова https://civilvoicesmuseum.org/

Rinat Akhmetov Foundation Civilian Voices Museum
Харківська область 2022 2023 Текст Історії мирних жінки діти переїзд зруйновано або пошкоджено житло психологічні травми обстріли безпека та життєзабезпечення вода житло їжа
Допоможіть нам. Поділіться цією історією
img
Долучайтеся до проєкту
Кожна історія має значення. Поділіться своєю
Розповісти історію
До всіх історій