Історії, які ви нам довірили

меню
{( row.text )}
{( row.tag )}
header-logo

Історії, які ви нам довірили

До всіх історій
Ірина Калініна

"Згодом матір і дитина померли"

переглядів: 123

9 березня 2022 року російська авіація вчергове бомбардувала Маріуполь. Ворожа зброя влучила на центральне подвір’я пологового відділення лікарні № 3. У медзакладі в очікуванні первістка перебувала 32-річна Ірина Калініна. Вибухова хвиля пошкодила приміщення пологового, уламки скла і цегли сильно поранили жінку.

Згодом матір і дитина померли

Рятувальники й усі, хто був на території, кинулися допомагати вагітним, зокрема Ірині. Її поклали на ноші, встелені ковдрою із яскравим кавуновим принтом, та винесли з палати. Цей момент задокументував фотограф Євгеній Малолєтка. Його світлина облетіла світ.

Вагітну Ірину Калініну екстрено доставили в обласну лікарню Маріуполя. За допомогою кесаревого розтину на світ з'явився малюк Мирон. Однак згодом матір і дитина померли.

Ірина Калініна народилася в селі поблизу Маріуполя. Коли подорослішала, переїхала в місто, закінчила Донецький національний технічний університет. Працювала менеджеркою магазину одягу, мала багато друзів. Любила відпочивати на березі Азовського моря. У Маріуполі зустріла своє кохання – Івана Калініна. Вийшла заміж, завагітніла. Родина переселилася в більшу квартиру, готували кімнату для первістка.

«Ірішка, ти дуже любила, щоб ми тебе так називали. Я хочу запам'ятати тебе красивою, з величезними віями, яскравою, життєрадісною. Мені не віриться, що це могло статися саме з тобою», – написала подруга Юлія Лобода.

Ірину з новонародженим Мироном поховали у її рідному селі. 

Історія з instagram каналу Victims of russia.

При цитуванні історії посилання на першоджерело - Музей "Голоси Мирних" Фонду Ріната Ахметова - є обов‘язковим у вигляді:

Музей "Голоси Мирних" Фонду Ріната Ахметова https://civilvoicesmuseum.org/

Rinat Akhmetov Foundation Civilian Voices Museum
Маріуполь 2022 Текст Історії мирних жінки діти зруйновано або пошкоджено житло поранені психологічні травми обстріли безпека та життєзабезпечення здоров'я діти перший день війни Обстріли Маріуполя Соцмережі
Допоможіть нам. Поділіться цією історією
img
Долучайтеся до проєкту
Кожна історія має значення. Поділіться своєю
Розповісти історію
До всіх історій