Історії, які ви нам довірили

меню
{( row.text )}
{( row.tag )}
header-logo

Історії, які ви нам довірили

До всіх історій
Оксана Сергіївна Канещук

«Зберігати продукти нам допомагав мороз»

переглядів: 266

Оксана вирішила залишитись у Маріуполі, щоб допомагати нашим захисникам їжею, але окупанти зайшли і закрили виїзд з міста

Мене звати Оксана, мені 34 роки, я з міста Маріуполя. Працювала в будівельній фірмі. Також займалася виробами на замовлення.

24 лютого я прокинулася, і почалися обстріли. Зайшла в мережу, побачила записаний ефір президента росії й зрозуміла, що війна. До цього ми з подружкою ходили на мітинг 22 лютого стосовно того, що Маріуполь – це Україна.

Найбільша трудність - те, що зруйноване наше мирне життя.

Поки працювали магазини, ми скупилися. У нас були холодильники, потім нам допомагав мороз. Щодо води – ми перейшли в приватний будинок, у нашому районі була людина, у якої була криниця. Ми там набирали воду.

Спочатку я думала виїхати 24 лютого, але вирішила залишитися й допомагати військовим. 

Я кондитер, ми пекли військовим випічку, а потім уже не могли виїхати. Пізніше стали шукати перевізника. Знайшли та виїхали 24 травня.

Зараз працюю в кондитерській компанії, а також я волонтер. Ми з сім’єю орендуємо житло. Наша родина розділена. Дехто відмовився виїжджати й перебуває в окупації.

Я не знаю, коли ця війна закінчиться. Ми сподіваємося, що цього року. Віримо в Збройні сили України.

При цитуванні історії посилання на першоджерело - Музей "Голоси Мирних" Фонду Ріната Ахметова - є обов‘язковим у вигляді:

Музей "Голоси Мирних" Фонду Ріната Ахметова https://civilvoicesmuseum.org/

Rinat Akhmetov Foundation Civilian Voices Museum
Маріуполь 2022 2023 Текст Історії мирних жінки переїзд обстріли безпека та життєзабезпечення вода житло робота внутрішньо переміщені особи перший день війни Обстріли Маріуполя їжа розлука з близькими окупація
Допоможіть нам. Поділіться цією історією
img
Долучайтеся до проєкту
Кожна історія має значення. Поділіться своєю
Розповісти історію
До всіх історій