Історії, які ви нам довірили

меню
{( row.text )}
{( row.tag )}
header-logo

Історії, які ви нам довірили

До всіх історій
Джаміла Абдурасулівна Ешкуватова

"Зараз фрази "мирне небо" і "спокійна ніч" набули іншого сенсу"

переглядів: 69

Я з міста Оріхова. Працювала в газеті, займалась комп'ютерною версткою. У перший день війни збиралась на роботу. Ввімкнула телевізор і побачила, що відбулось. Біля мого дому - маріупольська траса, і я помітила багато машин з донецькими номерами у бік Запоріжжя. Потім почула звуки артилерії. Моя маленька дитина дуже цього боялася. Почали їхати наші танки, але все одно це було дуже моторошно. 

Ми виїхали з Оріхова 8 квітня. Від міської ради нам надали мікроавтобус. Тоді ще там було більш-менш спокійно. Тепер там - постійні обстріли. Нам дали притулок родичі у Запоріжжі. Дитина ні з ким не хоче залишатись через пережитий шок. Нас тепер семеро у двокімнатній квартирі. 

Приємно, що люди одне одному допомагають, згуртувалися, стали більш доброзичливі. Оріхівці, навіть ті, з якими раніше не спілкувалась, тепер комунікують одне з одним, допомагають, чим можуть. Волонтери дуже підтримують. 

Я залишилась без роботи. Комп'ютер залишився вдома. Нашу домівку в Оріхові пошкодило обстрілами. Ми тепер боїмося туди їхати, щоб її накрити, через обстріли. Пів хати так і стоїть відкрита.

Головне, щоб усі були живі і здорові. Хочеться миру, щоб не було чути вибухів. Війна закінчиться Перемогою. Майбутнє буде світлим. Вдома, у спокої і мирі. Зараз фрази "мирне небо" і "спокійна ніч" набули іншого сенсу.

При цитуванні історії посилання на першоджерело - Музей "Голоси Мирних" Фонду Ріната Ахметова - є обов‘язковим у вигляді:

Музей "Голоси Мирних" Фонду Ріната Ахметова https://civilvoicesmuseum.org/

Rinat Akhmetov Foundation Civilian Voices Museum
Оріхів 2022 Текст Історії мирних жінки діти переїзд зруйновано або пошкоджено житло психологічні травми обстріли втрата роботи безпека та життєзабезпечення житло робота діти внутрішньо переміщені особи перший день війни
Допоможіть нам. Поділіться цією історією
img
Долучайтеся до проєкту
Кожна історія має значення. Поділіться своєю
Розповісти історію
До всіх історій