Історії, які ви нам довірили

меню
{( row.text )}
{( row.tag )}
header-logo

Історії, які ви нам довірили

До всіх історій
Данило Корешков

"За вікном було чутно страшенні вибухи"

переглядів: 154

Корешков Данило, учень 8-Б класу КГ №74, м. Кривий Ріг, Дніпропетровська область

Вчитель укр. мови та літератури Ковтуненко Владислав Олександрович

"Війна в долі моєї родини"

Я прокинувся зранку 24.02. Спочатку, для мене це був звичайний ранок. Як завжди, я узяв свій телефон і почав дивитися новини. Я не міг повірити в написане, але правда була суворою. Усі новини гуркотіли про якусь “Спец-операцію” яку розпочав путін. За вікном було чутно страшенні вибухи. Мої емоції постійно змінювались від паніки до плачу, від плачу до страху, від страху до люті. В душі все одно жила невіра в те, що все це – правда.

Повне усвідомлення прийшло до мене не з перших днів війни, не тоді коли почалися сирени та почали руйнувати нашу столицю та інші великі міста України. Усвідомлення прийшло тоді, коли батько зібрав речі і поїхав до військкомату, щоб стати на захист батьківщини. В той день мені здалося, що я став дорослішим на декілька років. Що я, як найстарший чоловік у домі, повинен підтримувати свою маму, сестру і маленького брата.

Всією сім’єю ми згуртувалися, були готові підтримати один одного у важку годину. Коли один хотів плакати, інший намагався жартувати, щоб стало легше. День у день ми разом чекали вісточку від батька. Разом ми йшли у коридор, щоб перечекати розстріли окупантів. Разом спали, разом готували їжу, готували запаси води та ліків. Кожен день мама намагалася відволікти нас від всього того, що відбувається. Ми разом малювали патріотичні малюнки.

Один з найстрашніших днів війни, став той день, коли весь світ дізнався скільки було закатовано жінок, дітей та чоловіків. Стало страшно від того, що в сучасному світі живуть такі бездушні істоти, яких навіть язик не повернеться назвати людьми.

Для мене сучасний мир – це мир без війни. Це мир – коли у кожної матері живий син, у кожної жінки чоловік, у кожної дитини батько. Де всі питання можна вирішити дипломатичним шляхом, де всі хвороби перемагаються новітніми технологіями. Де кожен має право на вибір та на власну думку. Світ, в якому кожна країна-агресор має бути покарана та ізольована від всього світу.

При цитуванні історії посилання на першоджерело - Музей "Голоси Мирних" Фонду Ріната Ахметова - є обов‘язковим у вигляді:

Музей "Голоси Мирних" Фонду Ріната Ахметова https://civilvoicesmuseum.org/

Rinat Akhmetov Foundation Civilian Voices Museum
Кривий Ріг 2022 Текст Історії мирних діти психологічні травми обстріли безпека та життєзабезпечення діти перший день війни 2022 Конкурс есе 2022
Допоможіть нам. Поділіться цією історією
img
Долучайтеся до проєкту
Кожна історія має значення. Поділіться своєю
Розповісти історію
До всіх історій